adscode
adscode

ANKARA ÜNİVERSİTESİ

...

ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Rektör: Prof. Dr. Erkan İbiş
Kuruluş tarihi: 1946
Bulunduğu il: Ankara
Akademik birimleri: 18 fakültesi, 13 enstitüsü, 1 Devlet Konservatuvarı, 1 yüksekokul, 10 MYO’su var.
Öğrenci sayısı: 70.000’e yakın öğrencisi bulunuyor.
Akademik personel sayısı: 1204 profesör, 281 doçent ve 298 Dr. Öğretim üyesi, 634 öğretim üyesi ve 1623 araştırma görevlisi olmak üzere 2257 akademik personeli var.
Burs olanakları: Sıralamada ilk 5000’e giren ve aynı puan türü ve sıralamasıyla üniversiteye kesin kayıt yaptıran öğrencilere lisans eğitimleri boyunca değişik kategorilerde Başarı Desteği sağlanmakta. Bazı kriterler göz önünde bulundurularak Sabancı Vakfı, Türk Eğitim Vakfı ve Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı gibi vakıflardan burs alınabilmekte. Öğrencilere ücretsiz yemek bursu da veriliyor. Ayrıca kısmi zamanlı çalışma karşılığında katkı da sağlanıyor.
Yurt olanakları: Ankara içinde 7 ve Beypazarı’nda 1 öğrenci evi var. Öğrenciler KYK’ya bağlı yurtlardan da yararlanabilmekte. Keçiören Öğrenci Evi, üniversiteye gelen araştırma görevlileri ile lisansüstü öğrencilerine, B Blokta ise kız ön lisans ve lisans öğrencilerine hizmet verilmekte. Vehbi Koç Erkek Öğrenci Evi’nin 200 kişilik kapasitesi var. Dışkapı Yerleşkesi’ndeki Yıldırım Beyazıt Erkek Öğrenci Evi, 160 kişilik kapasiteye sahip. Cebeci Yerleşkesi’ndeki Ankara Üniversitesi Milli Piyango Öğrenci Evi’nde 348, Dikimevi Yerleşkesi’ndeki Cumhuriyet Öğrenci Evi’nde 172 ve Dışkapı Yerleşkesi’ndeki Yıldırım Beyazıt Kız Öğrenci Evi’nde ise 234 kız öğrenciye, Beypazarı Fahriye Özaka Kız Öğrenci Evi’nde 100 öğrenciye barınma olanağı sağlanmakta.
Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: 50’den fazla ülkeden, 100’ün üzerinde üniversiteyle imzalanan akademik ve kültürel işbirliği protokolleri kapsamında öğrenci değişimleri yapılmakta. Erasmus kapsamında öğrenciler, AB üniversitelerinde öğrenci değişimi temelinde öğrenim görebilmekte ve staj yapabilmekte. Mevlana Değişim Programı ile Türkiye’den farklı bir ülkede eğitim alma fırsatını yakalayan öğrenciler, uluslararası alanda kendilerini ifade etmede çok yönlü ve analitik bakış açısına sahip oluyorlar.
Öğrenciler neden sizi seçsin?
Çünkü Ankara Üniversitesi;
* 2257 öğretim elemanı, 70 bine yakın ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencisi, 18 fakülte, 1 Devlet Konservatuvarı, 1 Yüksekokul, 10 Meslek Yüksekokulu, 13 Enstitü, 49 Araştırma ve Uygulama Merkezi ve doğrudan rektörlüğe bağlı 1 bölümü bulunan, 26 Eylül 2017’de Araştırma Üniversitesi seçilen, Türkiye’nin en büyük ve önde gelen üniversitelerinden biri.
* Ankara’nın sunduğu bütün olanaklardan yararlanan, kendi olanak ve hizmetlerini de Ankara kentine sunan, 36 değişik yerleşimde faaliyetlerini yürüten bir üniversitedir.
* Her biri kendi alanında deneyimli, önemli bir kısmı yurt dışında öğrenim görmüş ya da yurt dışında ders vermiş öğretim elemanlarından oluşan ve çok önemli bir yayın potansiyeline sahip bir üniversitedir.
* Öğrencilerine IAESTE ve AISEC kanalıyla dünyanın her tarafında 100’ün üzerinde üniversite ile imzalamış olduğu ikili değişim programları ile Japonya’dan ABD’ye, Güney Afrika Cumhuriyeti’nden Rusya’ya kadar geniş yurt dışı staj ve öğrenim görme olanağı sunmakta.
* 2006’da Avrupa ve civarında yerleşik 800 üniversitenin üyesi olduğu Avrupa Üniversite Birliği’nin incelemesinden ve 2011’de izlenmesinden başarıyla geçmiş ve gerçek bir Avrupa Üniversitesi olduğu tespit edilmiştir.
* Öğrencileri, “Çift Ana Dal” uygulamasıyla kendi fakültelerinin yanı sıra başka fakültelerden de ders alarak ikinci bir lisans diplomasına sahip olabilirler. “Yan Dal” uygulamasıyla da kendi lisans programlarına ek olarak, başka bir programı izleyip sertifika alabilirler.
* Öğrencileri, seçkin yurt dışı üniversitelerle yapılan çift diploma programlarına katılabilirler.
* Son olarak, bunların hepsi Cumhuriyetin kazanımlarıyla da bütünleşmiş değerlerdir. Başarılı bir meslek adamı yetiştirmekten öte biz iyi bir entelektüel yetiştirmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerimizin kültür, sanat, sosyal ve spor alanlarında mutlaka bir kazanımla buradan mezun olmasını arzu ediyoruz. Bu yönde öğrencilerimizi teşvik edip imkânlar açıyoruz. Ayrıca öğrencilerimizin sosyal sorumluluk bilincini sürekli taşımasını istiyoruz. Bu yönde düzenlediğimiz etkinliklerin içerisinde tutmaya çalışıyoruz. Yaşlılıktan çocukluğa, çevreden doğaya, engelliden organ nakline kadar pek çok konuda sosyal sorumluluk projeleri yapıyoruz. Bizim mezunlarımız her zaman çalışmakla bütünleştirdiği takdirde önde ve öncü oluyorlar. Bunu gururla söylüyorum. Sonuç olarak 230 bini aşan birer mezun var. Bize gelen öğrenciler büyük ve köklü Ankara Üniversitesi ailesinin bir bireyi oluyorlar.
İletişim bilgisi: www.ankara.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)