adscode
adscode

Ankara’da liselerin sabah derse başlama saati iki gün içinde tekrar değişti!

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, Ankara Valiliği’nin, Ankara’da öğrencilerin sabah derse başlama saatinde 16 Eylül 2017 tarihinde yaptığı değişikliğin Ankara İl Mili Eğitim Müdürlüğü’nün talebi…

Ankara’da liselerin sabah derse başlama saati iki gün içinde tekrar değişti!
Eğitim
CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, Ankara Valiliği’nin, Ankara’da öğrencilerin sabah derse başlama saatinde 16 Eylül 2017 tarihinde yaptığı değişikliğin Ankara İl Mili Eğitim Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda iki gün sonra, 18 Eylül 2017 t​arihinde bir kez daha değiştirildiğine dikkat çekerek, “İkili eğitimin yapıldığı liselerde sabah en erken 07.50 yapılan derse başlama saati iki gün sonra 07.40’a, tam gün eğitim yapılan liselerde 08.30’dan 08.00’e çekildi. Değil eğitimin içeriği, sınav sistemini, ders başı yapma saatini bile belirleyemeyecek kadar aciz durumda olan bu siyasi iktidar ve bürokratları, eğitimi yapboz tahtası, çocuklarımızı da denek görmektedir. Milyonlarca öğrenciyi etkileyecek bir kararı iki gün içinde değiştirebilenlere değil bir ülkenin, çocuklarımızın geleceği, en basit bir işin bile emanet edilemeyeceği gerçektir. İlk kararı alanların niçin kararlarından vazgeçtiklerini zaman geçirmeksizin kamuoyuyla paylaşması; vazgeçme nedenlerinden birinin servisçilerin etkisinin olup olmadığını açıklaması gerekmektedir” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in konuyla ilgili basın açıklaması metninin tamamı:

Ülkemizi sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel her anlamda ciddi tehditlerle karşı karşıya getiren 15 yıllık AKP iktidarının, geçen bu yıllara ve gelecek yıllarımıza en fazla verdiği zarar tartışmasız eğitimde olmuştur. Eğitim sistemini bölüp parçalayan; laik, bilimsel ve parasız niteliğini yok eden AKP siyasi anlayışının uygulamaları artık sistematik şekilde çocuklarımızın, yani geleceğimizin kararmasına neden olmaktadır. Bu karanlık, hem eğitimin içeriği hem de uygulaması itibariyle bir gerçektir. Hatırlanacağı üzere geçen yıl alınan bir kararla kış saati uygulamasından vazgeçilmiş, çocuklarımız daha gün aydınlanmadan yataklarından kalkarak okullarına gitmek zorunda bırakılmıştı. Tüm uyarılara rağmen AKP zihniyeti bildiğini okumuş ve özellikle küçük yaşlardaki çocuklarımızın neredeyse okuldan soğumasına sebep olunmuştur.

Alınan bu karardan, yarattığı sonuçlar üzerine bu yıl geri adım atılması gündeme geldi ve okullarda sabah derse başlama saatleri yeniden düzenlenmeye başlandı. AKP yaptığı hatayı, erdemli davranıp tamamen değiştirmek yerine iller düzeyinde çözüm aramaya yöneldi. Ankara’da da konu mülki amirler tarafından değerlendirilerek, yeni düzenleme 16 Eylül 2017 tarihinde Ankara Valiliği açıklamasıyla kamuoyuna duyuruldu. Valilik açıklamasında, okulların, öğrenciler için en uygun saatlerde açılmasını sağlamak amacıyla, okul idarecileri, veliler ve Servis İşletmecileri Odası ile istişare edilerek “ikili eğitim yapan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerin sabah en erken 07:50'de, tam gün eğitim yapan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerin sabah 08:30'da açılmasına karar verildiği” duyuruldu. Öğrencilerimiz açısından atılan bu olumlu adım ne yazık ki iki gün bile yürürlükte kalmadı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Valiliğin kararına karşın liselerde sabah derse başlama saatini tekrar geriye çekecek yeni bir karar aldı ve ilk kararın sahibi Ankara Valiliği’nce de onaylandı. Alınan bu kararla Ankara’da ikili eğitim yapan liselerde sabah derse başlama saati en erken 07:40’da tam gün eğitim yapan liselerde 08.00’a çekildi.

Değil eğitimin içeriği, sınav sistemini, ders başı yapma saatini bile belirleyemeyecek kadar aciz durumda olan bu siyasi iktidar ve bürokratları, eğitimi yapboz tahtası, çocuklarımızı da denek görmektedir. Milyonlarca öğrenciyi etkileyecek bir kararı iki gün içinde değiştirebilenlere değil bir ülkenin, çocuklarımızın geleceği, en basit bir işin bile emanet edilemeyeceği gerçektir. İlk kararı alanların niçin kararlarından vazgeçtiklerini zaman geçirmeksizin kamuoyuyla paylaşması; vazgeçme nedenlerinden birinin servisçilerin etkisinin olup olmadığını açıklaması gerekmektedir.
 
Dr. Murat EMİR

CHP Ankara Milletvekili

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)