adscode
adscode

Ankara'da miting öncesi patlama, Çok sayıda ölü ve yaralı

Ankara'da bugün düzenlenecek Barış mitingi öncesi, tren garına giden köprü altındaki toplanma noktasında iki ayrı patlama meydana geldi.

Ankara'da miting öncesi patlama, Çok sayıda ölü ve yaralı
Türkiye'den Haberler
Patlamalarda en az 20 kişinin hayatını kaybettiği, 100 kişinin yaralandığı belirtiliyor. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Yaralılar ambulanslarla hastanelere taşınıyor
Türkiye'de oynanan oyun tüm hızıyla devam ediyor. Yine seçim öncesi ve yine bombalar patlıyor... Bir görgü tanığı : Patlamalardan biri , halay çekenlerin ve çantaların bırakıldığı yerde meydana geldi.


Gelen ilk bilgilere göre canlı bomba olduğu ileri sürülüyor. Miting alanında yaralılar için kan anonsları yapılıyor. 

Ankara Tren Garında toplanan ve Sıhhiye'ye yürümeye çalışan grubun toplanmaya çalıştığı sırada garın önündeki alt geçidin iki yanında EMEP, HDP, SGDF pankartlarının olduğu yerde patlamalar oldu.

Tertip komitesi mitingi sona erdirme kararı aldı. Açıklamada "Pankartlarımızı topluyoruz, şube başkanları bölgelerden gelen kişileri arabalarına güvenli bir şekilde ulaştıracak" dedi.Ankara patlamasında yaşanan son dakika haberlerini aktarmaya devam edeceğiz..

Ankara Tren Garı kavşağında 2 patlama meydana geldiği bildirildi. Çok sayıda yaralı olduğu bildiriliyor, Öğlen saatlerinde yapılacak ’Emek, barış, demokrasi’ mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde saat 10.00 sıralarında patlamalar meydana geldi. Mitinge Patlamada toplanma yerinde bulunan çok sayıda kişi yaralandı. Patlamalar bölgede paniğe yol açtı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.


CANLI BOMBA İDDİASI

Patlamalar, Mitinge katılmak için Ankara Tren garı'nda toplanan ve Sıhhiye'ye yürümeye çalışan HDP'li grubun toplanmaya çalıştığı Gençlik Parkı bölgesinde yaşandı. Gelen ilk bilgilere göre patlamaların nedeninin canlı bomba olduğu ileri sürüldü.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu patlamalarda bir kişinin öldüğünü söyledi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)