adscode
adscode

Ankara'daki Terör Saldırısı İle İlgili Kamuoyuna Duyuru

Türk milleti olarak bugün bir kez daha büyük bir acıyla sınandık.

Ankara'daki Terör Saldırısı İle İlgili Kamuoyuna Duyuru
Türkiye'den Haberler
 
Türk milleti olarak bugün bir kez daha büyük bir acıyla sınandık. Ülkemiz, milletimiz, devletimiz ve demokrasimiz alçakça bir terör saldırısı ile hedef alındı. Bugün demokratik haklarını kullanarak gösteri yapmak için başkentimizde toplanan vatandaşlarımıza, kardeşlerimize yapılan saldırının sadece onlara değil hepimize yapıldığının farkındayız.

Birlik ve beraberliğimize, ülkemizin bütünlüğüne kast eden bu saldırının amacına ulaşamayacağına olan inancımız da büyük. Üzüntülüyüz, terörü lanetliyoruz. Terörün hedeflediği tuzağa düşmeyeceğiz, terörden ve terörden beslenen odaklardan da korkmuyoruz.

Biz, milletimizin ve devletimizin büyüklüğüne ve sarsılmaz gücüne güveniyoruz.  Bu tür alçakça saldırılar ile korku ikliminin oluşması, birlik ve beraberliğimizin ve kardeşliğimizin bozulması mümkün değildir.  Bugün bizlere yaralarımızı birlikte sarmak, birbirimize her zamankinden daha çok sarılmak ve terörün karşısında bir arada durmak düşüyor. Şüphesiz ki Türk milletinin fertleri olarak bazı noktalarda birbirimizden farklı düşünebiliriz. Bu demokrasinin gereğidir. Bu zor günlerde, görüşlerimiz, düşüncelerimiz ve hayatta bizi birbirimizden farklılaştıran ne varsa; bizi birleştiren değerlerin yanında, birlikte yaşama isteğimizin, tarihimizin, barışa, demokrasiye ve birbirimize olan inancımızın yanında çok önemsizdir.

Devletimizin gücü ve milletimizin birbirine olan bağlılığı sayesinde bu zor günleri de atlatacağımızdan şüphe duymuyoruz. Kaybettiğimiz kardeşlerimize Cenabı Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifa, ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Prof. Dr. Mahmut AK
İstanbul Üniversitesi Rektörü

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)