adscode
adscode

Anne Ne Kadar Aktifse, Çocuk da O Kadar Faal Olabilir

Yeni bir çalışma çocuğun aktifliği ile anne babanınki arasında bir paralellik olduğunu ortaya koydu.

Anne Ne Kadar Aktifse, Çocuk da O Kadar Faal Olabilir
Sağlık
Yeni bir çalışma çocuğun aktifliği ile anne babanınki arasında bir paralellik olduğunu ortaya koydu. İngiltere'de Cambridge ve Southampton Üniversitesi'nden araştırmacılara göre anne ve çocukların fiziksel aktiviteleri arasında "doğrudan ve olumlu" bir ilişki var. Doğum sonrası annenin fiziksel aktivitelerini azaltmasının, çocuğunu da etkileyebileceğinin altı çiziliyor.
BBC'nin haberine göre, Southampton'da yaşayan 554 anne ve çocuğun nabız ve hareket değerleri yedi gün boyunca özel cihazlarla ölçüldü. Cihazlar, katılımcılar uyurken ve havuzda su sporları yaparken bile çıkarılmadı. Araştırmacılardan pediatri uzmanı Kathyrn Hesketh, "Anne aktifleştikçe, çocuk da o kadar aktifleşiyor. Ancak bu çalışmayla aktif çocukların annelerini peşlerinden koşmaya zorlayıp zorlamadığını anlamak imkansız. Büyük olasılıkla birinin aktivitesi diğerininkini de etkiliyor" şeklinde konuştu.

-"ÇOCUK ANNE'NİN AKTİVİTESİNDEN YÜZDE 10 DAHA FAZLA FAAL"-

Hesketh "annenin egzersiz yaptığı her bir dakika başına çocuğun da aynı düzeydeki aktiviteden yüzde 10 daha fazla faal" olduğunu söylerken, haberde annenin her gün bir saat aktif olması durumunda çocuğun altı dakika daha fazla aktif olduğu belirtiliyor.

-"DOĞUM SONRASI KADINLARDA FİZİKSEL AKTİVİTE AZALIYOR"-
Araştırmaya göre, kadınların anne olduktan sonraki fiziksel faaliyetlerinde azalma gözleniyor ve annelik öncesi düzeylere geri dönülemiyor. Araştırmacılar bu fiziksel aktivite azalmasının küçük çocukları da etkileyebileceğine dikkat çekiyorlar.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)