adscode
adscode

Antalya’da 422 bin öğrenci karne alacak

Antalya genelinde, 2013-2014 eğitim öğretim döneminin 13 Haziran Cuma günü sona ermesiyle birlikte 422 bin 500 öğrenci karne alacak.

Antalya’da 422 bin öğrenci karne alacak
Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı her derece ve türdeki eğitim ve öğretim kurumlarında 16 Eylül 2013 tarihinde başlayan 2013-2014 eğitim öğretim yılı, 13 Haziran’da tamamlanacak. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Antalya’da da yüzbinlerce öğrenci karne sevinci yaşayacak ve 15 Eylül 2014 tarihinde başlaması planlanan 2014-2015 eğitim öğretim yılına kadar 93 günlük yaz tatiline girecek.

Başarılı bir yıl geçti
Antalya’da eğitim öğretim yılının tamamlanmasıyla 422 bin 500 öğrencinin tatile gireceğini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, 26 bin 500 öğretmenin görev yaptığı yıl boyunca değerler eğitimi, ilköğretim ve lise başarı artırma, hayırda yarışanlar, gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması ve kurtulması amacıyla uygulanan riskleri azaltma gibi projelerin başarılı şekilde uygulanarak, bu sezon iyi bir eğitim öğretim dönemi geçirildiğini söyledi.

‘Etkinlik ve faaliyet içinde olun’
Anne ve babalardan çocuklarını tatilde de faaliyetlere yönlendirmelerini isteyen Osman Nuri Gülay, "Çocuklarımızın ve ailelerinin sosyal etkinlik, sosyal faaliyet içinde olmalarını arzu ediyoruz. Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile birçok yaz kursu açılacak. Ayrıca Halk Eğitim Merkezleri vasıtasıyla hem çocuklarımız hem ailelerimiz için kurslar açıyoruz. Çocuklarımızın ve ailelerimizin bu faaliyetlerin ve kursların içinde yer almaları, orada olmaları bizim için önemli" dedi.

‘Karne her şeyin sonu değil’
Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da okulların sürekli açık olacağını belirten Gülay, çocukların boş zamanlarını olumsuz yerlerde değil okul bahçelerinde geçirmesini ve günde en az bir saat kitap okumalarını istedi. Karnesinde zayıf olan öğrencilerin ailelerini uyaran Milli Eğitim Müdürü Gülay, şunları söyledi: "Bu karne her şeyin sonu değil. Karnede zayıfı olan olmayan hepsi bizim çocuklarımız. Eğer ola ki derslerinde zayıfları varsa bunun sorumluluğunu anne babalar kendilerinde aramalı. Eğitim ailede başlar, okulda devam eder. Okul ve aile ilişkisi iyi kurulduğunda çocuğun başarısının daha yukarıda olduğu görülmüştür."

Yeni derslik inşaatları sürüyor
Eğitim öğretim sezonunun bitmesiyle yıpranan ve tadilat gerektiren okulların bakıma alınacağını anlatan Osman Nuri Gülay, "Ödeneğimiz geldi. Çalışmalar sürüyor. Göç alan bir şehir olduğumuz için sürekli yeni derslik yapmamız gerekiyor. Şu anda ilimizde 2 bin 123 dersliğin inşaatı devam ediyor. Bu dersliklerden hangileri eylül ayına kadar tamamlanırsa süratle onları da eğitime açacağız" diye konuştu.



 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)