adscode
adscode

Antalya’da Şiire Geçit Yok!

Antalya Kültür ve Sanat Vakfı’nca (AKSAV) 17 yıldır aralıksız verilen Altın Portakal Şiir Ödülü, Antalya belediye başkanı Menderes Türel’in desteği çekmesi nedeniyle bu yıl düzenlenemiyor.

Antalya’da Şiire Geçit Yok!
Kültür Sanat
Cumhuriyet’ten Aslı Uluşahin’in haberine göre 1995 yılında kurulan, Altın Portakal Film Festivali’yle birlikte, kente birçok kültürel etkinlik düzenleyen AKSAV’ın, Nisan 2014’te yapılan olağan genel kurulunda, belediye aday listesi sunmadığı için yönetim atanamamış; mayıs ayındaki olağanüstü genel kurulda vakıf yönetimine mahkeme kararıyla kayyum atanmıştı. Ayrıca vakıf çalışanlarının işine son verilmişti.

Buna karşın, Altın Portakal Film Festivali ve Antalya Piyano Festivali, büyükşehir belediyesi tarafından gerçekleştirildi.

Belediye bugüne dek Cevat Çapan, Lale Müldür, Gülten Akın, Haydar Ergülen gibi şairlere değer görülen Antalya Altın Portakal Şiir Ödülü ise bu yıl destek vermedi.

Her yıl, ödülle birlikte, son ödül alan şair hakkında mart ayında bir sempozyum düzenleniyor. Geçen yıl ödüle layık görülen Şeref Birsel, şiir ödülünün, sempozyum nedeniyle önem taşıdığına dikkat çekerek, “Bugüne dek verilen 17 ödül etrafında sempozyum düzenlendi. Metinler kitaplaştırıldı. Şahsıma verilen 18’inci ödül vesilesiyle, sempozyum için şu ana dek benimle bağlantıya geçen hiç kimse olmadı. Bu durumun, özellikle son dönemde, AKP iktidarının kültüre, sanata yaklaşımıyla paralellik gösterdiğini, beni şaşırtmadığını da söylemek isterim” dedi.

Ödülün seçici kurulunda bulunan, 2013 yılında da Antalya Altın Portakal Şiir Ödülü’ne değer görülen Şükrü Erbaş ise “17 yıllık çok değerli bir gelenek, siyasi iktidarın yerel iktidarıyla yok edilmiştir. Aslında bu bir hınç alma operasyonudur” diye belirtti.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)