adscode
adscode

AÖF Sınav Sonuçları İçin Resmi Açıklama!

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor? Sınava giren öğrenciler merakla sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

AÖF Sınav Sonuçları İçin Resmi Açıklama!
Sınavlar

24-25 Ocak tarihinde yapılan AÖF güz dönemi final sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor?

Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Güney, yaklaşık 1,5 milyon öğrencinin merak ettiği soruya açıklık getirdi.

Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Güney, yaptığı açıklamada:

24-25 Ocak 2014 tarihlerinde yapılan AÖF Güz Dönemi Final Sınavı'nın sonuçlarına ilişkin Prof. Dr. Güney, sonuçların 12 Şubat Perşembe gününe kadar açıklanacağını bildirdi. Güney, “Bana gelen bilgiler doğrultusunda sonuçları 12 Şubat Perşembe gününe kadar açıklamayı planlıyoruz” dedi.

Peki AÖF sınav sonuçlarını nereden öğrenebilirim?

AÖF sınav sonuçları açıklandığı takdirden itibaren sınav sonuçlarıyla ilgili haberimizden AÖF güz dönemi final sınav sonuç paneline ulaşabilirsiniz.

AÖF kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılacak?

2015 yılında AÖF bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri 23 Şubat – 4 Mart tarihleri arasında olacaktır. Buna göre kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılacak?

Kayıt yenilemek için

AÖF sisteminde kayıt yenileme iki aşamadan oluşmaktadır.

1. Ders ekle-sil yapmak: Basitçe öğrenci sayfanıza girip, ders seçme işleminizi yapmanız gerekmektedir (https://login.anadolu.edu.tr/login.aspx)

2. Ders ekle silden sonra size verilecek olan PDF’de yer alan ücreti, herhangi bir Vakıfbank’a gidip yatırmak. Bu ücret 200-300 tl arasındadır ve ücreti en geç 4 Mart’a kadar yatırmanız gerekmektedir.

Kayıt yenileme işlemi için adayların bürolara gitmelerine gerek yoktur. Ders kitaplarınızı ise daha sonra bürolardan temin edebilirsiniz.

AÖF TAKVİMİ DEĞİŞTİ

AÖF'de kayıt yenileme,ders ekleme, sınav tarihlerinde değişiklik yapıldı. 7 Haziran 2015 Pazar günü Türkiye genelinde yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri nedeniyle Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin akademik takviminde değişiklik yapılmıştır.

Bahar Dönemi akademik takvimde değişen tarihler şunlardır;

Kayıt Yenileme/Ekle-Sil

Af Kapsamında Kayıt

Ara Sınav

Dönem Sonu Sınavı

2014-2015 Öğretim Yılı Tek Ders Sınavı

 

Ara Sınav İçin Sınav Merkezi Değişikliği

 

Dönem Sonu Sınavı İçin Sınav Merkezi Değişikliği

 

AÖF SINAV GEÇME NOTLARI

Sınav Geçme Notları:

84 – 100 AA 4,00 Geçti

77 – 83 AB 3,70 Geçti

71 – 76 BA 3,30 Geçti

66 – 70 BB 3,00 Geçti

61 – 65 BC 2,70 Geçti

56 – 60 CB 2,30 Geçti

50 – 55 CC 2,00 Geçti

46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti

40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti

33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti

0 – 32 FF 0,00 Kaldı

DERS TRANSFERİ VE MUAFİYET DUYURUSU

26 OCAK – 13 ŞUBAT 2015

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I – II, Türk Dili I – II, Yabancı Dil I – II, Temel Bilgi Teknolojileri I – II ders/dersleri için 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi ders transferi ve muafiyet başvuruları ile ilgili açıklamalar aşağıdadır.

Daha önce Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde kayıtlı iken yukarıda adı geçen veya bunlara eşdeğer ders/dersleri almış ve başarmış ya da mezun olmuş öğrencilerin kayıtlı olduğu programdaki muafiyet işlemleri ilgili Fakülte tarafından yapılır.

Daha önce Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine ÖSYM Öğrenci Numarası ile kaydı bulunanlar diğer bir deyişle bu kaydında T.C. kimlik numara bilgisi bulunmayan öğrenciler, muafiyet işlemleri için 26 Ocak – 13 Şubat 2015 tarihleri arasında AÖF Bürosuna başvuracaklardır.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri dışında bir yükseköğretim programından mezun olan ya da yukarıda adı geçen ders/dersleri alıp başarmış ve muafiyet talebinde bulunacak öğrenciler;

I. AŞAMA:http://aof.anadolu.edu.tr adresi “Öğrenci Girişi” linkinden T.C. kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaparak “Muafiyet İşlemleri” menüsünde ilgili alanları 26 Ocak – 13 Şubat 2015 tarihleri arasında doldurarak internet başvurusunu tamamlamalıdır.

II. AŞAMA: Muafiyet işlemleri için gerekli belge/belgelerini 26 Ocak – 13 Şubat 2015 tarihleri arasında AÖF Bürosuna teslim etmelidir. Muafiyet işlemleri için gerekli belge/belgeleri teslim etmeyen ya da eksik teslim eden öğrencinin ders transferi ve muafiyet başvurusu kabul edilmeyecektir.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)