adscode
adscode

Apple, o ürünlerin satışını durdurdu

Bir dönemin efsane cihazları iPod Nano ve Shuffle, tarihe karışıyor. Apple bugün radikal bir kararla her iki ürünü de online satış mağazasından kaldırdı.

Apple, o ürünlerin satışını durdurdu
Bilim Teknoloji
Özellikle gençlerin bir dönem ellerinden düşmeyen iPod Nano ve Shuflle, artık satılmıyor. Apple, bugün online mağazasından sessiz sedasız bir şekilde her iki ürünü de kaldırdı. Perakende satış mağazalarında stoklar tükendiğinde artık kullanıcılar bu ürünleri satın alamayacaklar.

İlk olarak 2001 yılında 5 GB depolama alanı kapasitesiyle piyasaya çıkan iPod, o dönemde büyük ilgi görmüştü. Apple, 2005 yılında iPod Shuffle ve 2007 yılında da iPod Touch modellerini satışa sundu.

2005 yılında tanıtılan iPod Shuffle, 512 MB ve 1 GB depolama kapasitelerine sahip iki versiyon olarak karşımıza çıkmıştı. Zamanla daha fazla depolama kapasitesi ve renk seçeneğine kavuşan iPod Shuffle’ın boyutu da küçüldü.

2005 yılında iPod, yerini iPod Nano’ya bıraktı. iPod Nano için 2012 yılındaki ekran boyutu ve Bluetooth desteği değişikliğinden sonra donanımsal bir yenileme yapılmadı. iPod Shuffle ve iPod Nano, en son 2015 yılında farklı renk seçenekleri ile güncellendi. iPhone’un kullanımının artması ile birlikte iPod satışlarında önemli derecede düşüş olduğunu biliniyor.

Apple, online mağazasında şu anda sadece 2015 yılında tanıtılan 6.nesil iPod Touch satılmakta. Perakende mağaza yetkilileri, Apple’dan iPod Shuffle ve iPod Nano satışının durdurulacağı ile ilgili herhangi bir uyarı almadıklarını belirtiyorlar. Şirketin online mağazasından ürünleri kaldırması ile artık satışlarının yapılmayacağı kesinleşti diyebiliriz.

16 ve 64 GB iPod Touch satışı durduruldu!
Apple, online mağazasında değişiklik yaparak 6.nesil iPod Touch'ın 16 ve 64 GB depolama seçeneklerinin satışını da durdurdu. Şu anda sadece 32 GB ve 128 GB seçenekleri satışta. 32 GB modelin Türkiye fiyatı 939 TL'ye, 128 GB olan model 1409 TL'ye düştü.

Gümüş, Altın, Uzay Grisi, Pembe, Mavi ve Kırmızı renk seçeneklerine sahip olan iPod Touch, A8 işlemci ve 8 MP çözünürlükteki kamera özellikleri ile en son 2015 yılında yenilenmişti.


ShiftDelete.Net

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)