adscode
adscode

Apple Spotsetter firmasını bünyesine kattı

Geçtiğimiz günlerde tamamlanan anlaşmayla Beats’i bünyesine katan teknoloji devi Apple, şimdi de online harita servisi Spotsetter’ı satın aldı.

Apple Spotsetter firmasını bünyesine kattı
Bilim Teknoloji
Bünyesine kattığı firmalarla büyümeye ve teknoloji dünyasının farklı alanlarına yayılmaya devam Apple, şimdi de online harita servisi Spotsetter‘ı bünyesine kattı. LinkedIN profilinde artık Apple çalışanı olarak görülen Spotsetter kurucusu Johnny Lee, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Apple tarafından satın alındıklarını resmi olarak açıklamamış olsa da, servisinin bir süreliğine kapanacağını duyurdu ve kullanıcılara şimdilik veda etti.

Bir harita sistemi üzerine kurulmuş sosyal medya servisi olarak tasvir edilen Spotsetter, kullanıcılarının zevklerini ve tercihlerini değerlendirerek ilgilenebilecekleri mekanları harita üzerinde sergileyen bir uygulama. Apple’ın bünyesine kattığı bu uygulamayı kendi harita servisine ekleyeceği ve böylece Foursquare benzeri bir servise sahip olacağı konuşuluyor. Ayrıca Apple‘ın firmayı satın almasının önemli bir nedeninin de, firmanın kurucuları Johnny Lee ve Stephen Tse’yi bünyesine katmak istemesi olduğu belirtiliyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)