adscode
adscode

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ İLK DOKTORA ÖĞRENCİSİNİ MEZUN ETTİ

​Ardahan Üniversitesi(ARÜ) eğitim alanında hızla ilerlemeye devam ediyor.

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ İLK DOKTORA ÖĞRENCİSİNİ MEZUN ETTİ
Üniversite
Pek çok yüksek lisans öğrencisi mezun eden Ardahan Üniversitesi, ilk doktora öğrencisini mezun etmenin gururunu yaşıyor.

Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı doktora alanında tez danışmanlığını Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz'ın yaptığı doktora öğrencisi Vedi Aşkaroğlu "Postmodern Söylem ve İhsan Oktay Anar ile John Fowles Romanlarının Postmodernist Açıdan Karşılaştırılması'' adlı tez konusuyla jüri karşısında savunmasını yaparak Ardahan Üniversitesi'nin doktora alanında ilk mezunu oldu.

İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi'nde gerçekleştirilen tez savunmasının jüri üyeliğini Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Prof. Dr. Gürkan Doğan, Prof.Dr. Orhan Söylemez, Yıldız Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Yakup Çelik, Prof. Dr. Erdoğan Altınkaynak yaptı.

Ardahan Üniversitesi'nin lisansüstü programlarının mezun sayısının 2014 yılı itibariyle toplam 11 olduğunu belirten Rektör Korkmaz," Ardahan Üniversitesi'nden 2012-2014 yılları arasında toplam 10 yüksek lisans ve 1 doktora programı mezunumuz var. Eğitimlerine devam eden ise 42 yüksek lisans ve 28 doktora öğrencimiz bulunmaktadır.

Gün geçtikçe artan program sayılarımız bizi mutlu ediyor. Bu sene İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizde de yüksek lisans programlarımız açıldı. Amacımız eğitimin kalitesini artırarak, daha çok okuyan, araştıran, bilimin sınırlarını zorlayan düşünce ve yenilik üreten, problem çözebilen girişimci özellikler taşıyan ve uluslararası alanda başarı sahibi olacak kişiler yetiştirmektir. Üniversitelerin başarısı bilim üretmesiyle mümkündür. Yüksek lisans ve doktora programlarımızdaki artış; Ardahan Üniversitesi'nin bilime katkı sağlayacak bilim insanları yetiştirdiğinin bir göstergesi olmuştur" dedi.
 Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, "Bugün burada ilk doktora öğrencimizi mezun etmenin gururunu yaşıyoruz. Bu tez üniversitemizin rüştünün ispatıdır. Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı'ndan mezun olan doktora öğrencimiz Vedi Aşkaroğlu'nu tebrik ederek bundan sonraki akademik çalışmalarında başarılar dilerim."

Konuşmasının sonrasında Rektör Prof. Dr. Korkmaz ve jüri üyeleri tez savunmalarını gerçekleştiren öğrenciler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
3 Yüksek lisans öğrencisi daha tezlerini tamamladı

Ardahan Üniversitesi (ARÜ),"Işığa Karışın" sloganıyla 2008 yılındaki kuruluşunun ardından belirlemiş olduğu hedeflere emin adımlarla ilerlemeye, ulusal ve uluslararası alanlarda önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Ardahan Üniversitesi'nde yüksek lisans programlarına başlayan 3 öğrenci daha tez savunmalarını, 8 Ağustos Cuma günü yaptılar.
Yüksek Lisans Tez Savunma Jürisi'nde Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Prof. Dr. Gürkan Doğan, Prof. Dr. Orhan Söylemez ile Yard. Doç. Dr. Levent Küçük yer aldı. Jürinin büyük titizlikle dinlediği ve değerlendirmeye aldığı savunmalar başarıyla sonuçlandı.
Tez Danışmanlığını Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz'ın yaptığı yüksek lisans öğrencisi Sevda Geçen "İkinci Yeni Şiirinde Başkaldırı", Prof. Dr. Orhan Söylemezin danışmanlığını yaptığı Gürhan Çopur " Gürsel Korat'ın Romanlarında Yapı ve İzlek", Prof. Dr. Gürkan Doğan'ın danışmanlığını yaptığı Hüseyin Paksoy ise "Sema Kaygusuz'un Hikâyelerinde Modern İnsanın Yalnızlığı" adlı tez konularıyla jüri karşısında savunmalarını yaptılar.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)