adscode
adscode

Artık O SMS’ler Rahatsız Etmeyecek!

1 Mayıs’ta yürürlüğe girecek olan yeni uygulamayla artık cep telefonlarına reklam içerikli SMS’ler göndermek artık yalnızca kullanıcının izniyle olacak!

Artık O SMS’ler Rahatsız Etmeyecek!
Bilim Teknoloji
Mobil telefon kullanıcılarına sık sık gönderilen ve artık rahatsızlık verme aşamasına gelen reklam amaçlı kısa mesajlar (SMS) 1 Mayıs’ta uygulamaya girecek olan yeni düzenlemeyle tarihe karışacak.
Cep telefonu operatörleri, artık borç hatırlatma ve teslimat dışındaki her türlü mesaj gönderimi için kullanıcılardan onay almak zorunda olacak. 1 Mayıs itibariyle yürürlüğe girecek olan uygulama sayesinde vatandaşların kendilerine gönderilen reklam içerikli SMS’lere sessiz kalmaları ‘onay’ vermiş anlamına gelmeyecek.

‘Ret’ hakkı her türlü onayı geçersiz kılacak
Bu kapsamda kutlama mesajları da ‘onay’ gerektirecek. Kullanıcı, onay vermezse 3 işgünü içinde söz konusu mesaj trafiği duracak. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik taslağına göre ‘ret’ hakkının kullanılması, her türlü onayı geçersiz kılacak. Ayrıca ret bildirimi de vatandaşların kolayca yapabileceği şekilde ve ücretsiz olacak. Gönderilen ‘ret’ mesajının ardından 3 işgünü içinde reklam içerikli mesajlar duracak.
(Habertürk)

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)