adscode
adscode

Artık Yeter! Siz Konuştukça Yaralanıyor, Ölüyor, Öldürülüyoruz!

Eğitim Sen'den açıklama;

Artık Yeter! Siz Konuştukça Yaralanıyor, Ölüyor, Öldürülüyoruz!
Eğitim
Eğitimde uygulanan yanlış politikalar sonucunda eğitim emekçilerinin şiddetin hedefi haline getirilmesi, silahlı saldırılar ve hatta ölümle sonuçlanan ağır sonuçların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Eğitimde şiddetin son örneği Bursa'da yaşanmış, aynı zamanda polis memuru olan bir öğrenci velisi, ilkokulda tartıştığı müdür ve müdür yardımcısını tabanca ile yaralamıştır. Daha dün Adana'da bir müdür yardımcısı bıçaklı saldırıya uğramıştır. Benzer şiddet ve saldırı örneklerinin son yıllarda belirgin bir şekilde artmış olması son derece endişe verici bir durumdur. 

Öncelikle kabul etmek gerekir ki, okullarda şiddetin ve bu tür saldırıların artmasının arkasında, öğretmenlik mesleğini rencide eden yaklaşım ve açıklamalarıyla mesleğimizi itibarsızlaştıranların, her fırsatta şiddet ve nefret dilini kullanan siyasetçilerin ciddi katkısı ve sorumluluğu vardır. 

Türkiye’nin her yerinde okullarda birbirine benzer şiddet olaylarının yaşanması, şiddetin arkasındaki nedenlerin ortaya çıkarılmasını, eğitim kurumlarında öğrenci, öğretmen ve eğitim yöneticilerinin can güvenliğinin sağlanmasını gerektirmektedir.  Eğitim emekçilerinin yoğun baskı ve tehditlerle karşı karşıya bırakılarak sindirilmeye çalışıldığı, performans ve sınav dayatması ile iş güvencelerinin elinden alınmak istendiği, öğretmeni veli ile öğrenciler ile karşı karşıya getiren uygulamaların hayata geçirildiği ülkemizde okullarda yaşanan şiddet olayları belirgin bir şekilde artmıştır. 

Okullarımızda yaşanan şiddetin son bulması için acilen gerekli adımlar atılmalı, hiç kimse şiddetin uygulayıcısı ya da hedefi haline getirilmemelidir. Başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere tüm yetkililer gereken dersi çıkarmalı, öğretmenleri, eğitim ve bilim emekçilerini hedef haline getiren söylemlerine, uygulamalara artık bir son vermelidir. 

Okullarda yaşanan şiddeti ve eğitimcilere yönelik saldırıları azaltmak için başta MEB olmak üzere, tüm yetkililer üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli, performans ve sınav dayatması başta olmak üzere, öğretmenleri hedef haline getiren her türlü politika ve uygulamaya derhal son verilmelidir.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)