adscode
adscode

'Atamalarda lise branşlarına üvey evlat muamelesi yapılıyor'

Lise branş öğretmenleri , Milli Eğitim Bakanlığı'nın özellikle ilk ve orta öğretim için atama yapılmasına tepkili. Lise eğitiminin de zorunlu olduğunu vurgulayan öğretmenler, MEB tarafından lise branşlarına…

'Atamalarda lise branşlarına üvey evlat muamelesi yapılıyor'
Lise
"İlk önce öğretmen atamaları konusunda gösterdiğiniz hassasiyet ve destek için teşekkür ederim. Benim merak ettiğim bir soru var. Neden Milli Eğitim öğretmen atamalarında lise branşlarına üvey evlat muamelesi yapıyor ?  Atama kadrolarına baktığımızda lise branşlarına ayrılan kadrolar içler acısı ve bu sadece bu seneye özgü bir durumda değil. Halbuki liselerde ilk ve ortaöğretim gibi hem 4 yıl oldu hem zorunlu oldu.  
Milli Eğitimin öğretmen atama politikası gerçekten biz öğretmenlere saç baş yoldurur cinsten. Milli Eğitim bütün dikkatini ilk ve orta kısıma vermiş durumda ancak eğitim sadece bu iki kademeyi içermiyor. 4+4+4  sanki 4+4+0 gibi uygulanıyor  ortaöğretimi bitirecek öğrenciler lise eğitimi almayacaklar , sanki liseler zorunlu olmamış gibi en az kadrolar lise branşlara veriliyor. 
Milli Eğitim bir çok gerekçe sayıyor: atamaları ihtiyaca göre yapıyoruz vs diye ancak bunun kocaman bir yalan olduğunu anladık, şubat 2012'de 17 bin öğretmen atamasında 5 bin sınıf öğretmeni aldılar ve yeni sistemle gördük ki sınıf öğretmenleri norm fazlası oldu, olmayan bir sorun yarattılar bu sorundan kurtulmak için alan değişikliği uygulamasını hayata soktular ve bu sayede bir çok sınıf öğretmeni lise branşlara geçti ve fazlalık dediğimiz sınıf öğretmenliğinde tekrar açık oluştu ! Uzun yıllar bir branşta ders vermiş öğretmenin başka bir branşa geçmesi eğitim kalitesini nasıl etkiler sorusunu soran yok !  Bu ülkede sadece sınıf öğretmenleri yok  , lise branşlara zaten az kadro veriliyordu birde üzerine alan değişikliği ile dolan kadroları hesaba katarsak lise branş öğretmenlerinin atanması deveye hendek atlatmaktan daha zor hale geldi. Milli Eğitime sormak lazım maden sistem değişikliği yapacaktın, neden yeni sisteme geçmeden önce ki öğretmen atamasını buna göre planlamadın ? Bu soruyu soruyorum ama cevap alacağımı sanmıyorum. 
Saygılar"

www.egitimajansi.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)