adscode
adscode

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Rektör: Prof. Dr. Ömer Çomaklı

Kuruluş tarihi: 1957

Bulunduğu il: Erzurum

Akademik birimleri: Açıköğretim, Diş Hekimliği, Eczacılık, 

Edebiyat, Fen, Güzel Sanatlar, Hemşirelik, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat, İletişim, Kazım Karabekir Eğitim, 

Mimarlık ve Tasarım, Mühendislik, Oltu Beşeri ve Sosyal Bilimleri, Oltu Yer Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Spor Bilimleri, Su Ürünleri, Tıp, Turizm, Veteriner, Ziraat olmak üzere 23 fakültesi, 8 enstitüsü, Yabancı Diller Yüksekokulu,

Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı, 12 MYO’su var.

Öğrenci sayısı: 165.310 ön lisans, 99.690 lisans, 104.076 yüksek lisans, 3032 doktora olmak üzere 278.508 öğrencisi ve  2.323 yabancı uyruklu öğrencisi var.

Akademik personel sayısı: 503 profesör, 264 doçent, 593 yardımcı doçent, 117 öğretim görevlisi, 103 okutman, 909 araştırma görevlisi, 61 uzman olmak üzere 2560 akademik personeli bulunuyor.

Burs olanakları: 550 öğrenciye yemek bursu, çeşitli kurum ve kuruluşlar aracılığıyla 188 öğrenciye burs olanağı sağlanıyor.

Yurt olanakları: Kampüste yaklaşık 15 bin öğrencinin barındığı yurtlar, 350 kız öğrencinin barındığı ve merkezde bulunan Atatürk Üniversitesi Süheyla & Sıtkı Alp öğrenci yurdu var.

Öğrenci kulübü sayısı: 108 öğrenci kulübü bulunuyor.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları:  Atatürk Üniversitesinin başkanlığını yaptığı ve 150 üniversitenin olduğu birlik olan Avrasya İpek Yolu Üniversiteler Birliği (ESRUC) ile anlaşmaları var. 

Öğrenciler neden sizi seçsin?

1957’den bu yana ülkeye ve bilim dünyasına sayısız katkılarda bulunmuş bir eğitim kurum olduğumuz için, yetiştirdiği sayısız bilim adamlarıyla Türkiye’deki üniversitelerin adeta beslenme damarlarından biri olan Atatürk Üniversitesinin en çok bilinen unvanlarından biri, “üniversiteler kuran üniversite” olduğu için, 

Hemen her alanda yetiştirdiği birbirinden değerli-nitelikli mezunlarıyla Cumhuriyet Türkiye’sinin tüm kazanımlarında imzası olan bir kurum olduğu için, 

Atatürk Üniversitesi etik değerlere bağlı, insan odaklı, yenilikçi ve özgürlükçü bir yönetim anlayışıyla birlikte, katılımcı, şeffaf ve kolay ulaşılabilir bir idari mekanizmaya sahip olduğu için,

Atatürk Üniversitesi’nde çift dal ve yan dal eğitim programları yürütülmekte. Öğrenci çift dal programı ile iki faklı alanda / programda, iki farklı lisans diplomasına sahip olabilmekte; yan dal programı ile de kendi alanı dışındaki farklı bir alanda eğitim alabilmektedir.

Öğrenciyi merkeze alan eğitim anlayışıyla, aktif eğitim modelini uygulayan ve gelecek kuşakları çağdaş gerekliliklerle donatan Atatürk Üniversitesi, öğrencilerini marka değeri taşıyan diploması ile hem Avrupa Birliği onaylı Diploma eki etiketine, hem de ECTS etiketine sahip kılmaktadır.

Atatürk Üniversitesinin çeşitli birimlerinde “kısmi zamanlı öğrenci çalıştırma” programı uygulanmakta olup, öğrencilerin bir yandan eğitimlerini devam ettirirlerken, diğer yandan da çalışarak belli bir ekonomik bütçeye sahip olmaları sağlanmaktadır. Bu program ile ilgili gerekli açıklamalar her eğitim yılı başlangıcında öğrencilerimize duyurulmaktadır.

İletişim bilgisi: www.atauni.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)