adscode
adscode

Avcı ve Ramazanoğlu'ndan engelli öğrencilere tablet

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, "Üçüncü El Projesi" kapsamında engelli öğrencilere tablet verdi.

Avcı ve Ramazanoğlu'ndan engelli öğrencilere tablet
Eğitim
Doğan Çağlar Ortopedik Engelliler Ortaokulu'ndaki tablet dağıtımı için düzenlenen tören, engelli öğrencilerden oluşan mehter takımının gösterisiyle başladı. Büyük beğeni toplayan gösterinin ardından bakanlar Avcı ve Ramazanoğlu, çocukları kutlayarak, onlarla bir süre sohbet etti.

Daha sonra iki bakan ve beraberindekiler, "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı" kapsamında Türkiye'de ilk kez engelli öğrencilerin katılımıyla düzenlenen proje sergisini gezdi.

Projelerle ilgili Okul Müdürü Mustafa Bozkaya ve öğrencilerden bilgi alan Avcı ile Ramazanoğlu, "Üçüncü El Projesi" kapsamında 38 engelli öğrenciye tablet dağıttı.

- "Stephen Hawking köşesi açacağız"

Törenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Avcı, okulda, normal bilgisayar ve cihazları kullanamayan öğrenciler için engel durumlarına göre çene, kol hareketi, ses ve hatta nefesle yönlendirilebilir bilgisayarlar ve aparatlar bulunduğunu söyledi.

Okuldaki öğrencilerin bu araçlarla, hiçbir engeli olmayan arkadaşları gibi, kendilerine göre tasarlanmış bilgisayarları kullanabildiğine dikkati çeken Avcı, "Bu okulun öğrencileri ilk defa TÜBİTAK yarışmasında yaptıkları çalışmalarla derece aldılar. Dolayısıyla bu okulda bundan sonra da çok güzel projeler gelişecek." dedi.

Okula ilişkin planladıkları yenilikler hakkında da bilgi veren Avcı, "Okulumuzda uygun bir yerde Stephen Hawking köşesi açacağız. Çocuklarımıza rol model olarak ünlü fizikçiyi göstererek, 'Bakın değişik engeller sizin bilimde, sanatta farklı şeyler geliştirmenize engel olmuyor' diyeceğiz. Bu projenin amacı da bir anlamda öğrencilerimize bu öz güveni kazandırmak. Zaten kazanmış durumdalar." ifadelerini kullandı.

Bakan Avcı, özellikli tablet ile bilgisayarları sağlayan Aile ve Sosyal Politikalar, laboratuvarda kullanılan cihazlar için altyapıyı kuran Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarına, TÜBİTAK ve bakanlığının ilgili birimlerine teşekkürlerini iletti.

- "Çocuklarımızın mutlu, huzurlu ve verimli bir hayatları olacak"

Bakan Ramazanoğlu da bütün çocukları eşit şartlara getirmek ve onların eşit imkanlardan yararlanmasını sağlamak için engel tanımadıklarını dile getirdi.

Bu kapsamda teknolojinin sunduğu bütün imkanları çocuklar için kullandıklarını vurgulayan Ramazanoğlu, "Bir baş hareketi, bir nefes, bir ses, hatta elinin, kolunun hareketiyle bile bilgisayar kullanabiliyor, böylece birçok proje üretebiliyorlar. Ümit ediyorum ki bundan sonra burada çocuklarımızın hayatlarındaki engellerin daha az olduğu, mutlu, huzurlu ve verimli bir hayatları olacak. Biz de Bakanlık olarak bu konuda dünyadaki gelişmeleri takip edip, diğer bakanlıklarla iş birliği içinde bu imkanları çocuklarımıza sunma gayreti içindeyiz." diye konuştu.

"Engelli öğrencilerin rahat kullanabileceği tabletlerin bir proje kapsamında Türkiye genelinde dağıtılmasının söz konusu olup olmadığı" yönündeki soru üzerine Ramazanoğlu, "Burada başladık, bundan sonra bütün çocuklarımıza yönelik devam edecek. Her birisi bunu hakkediyor. Burada gördüğünüz gibi çok verimli bir proje. Her engelli çocuk ve her engelli birey rahat bilgisayar kullanabilecek. Bunu gittikçe yaygınlaştıracağız." yanıtını verdi.

Törene Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, ilgililer ve veliler katıldı.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)