adscode
adscode

Avrupalı öğrencileri İzmir’de buluşturan proje

“Avrupa Perspektifinden Sanatta Kültürel Kodlar” projesi farklı kültürlere sahip üniversite öğrencilerini İzmir’de buluşturdu. Proje kapsamında kentin kültürel mirasını keşfeden yabancı öğrenciler, geleneksel…

Avrupalı öğrencileri İzmir’de buluşturan proje
Üniversite

FARKLI KÜLTÜRLER BULUŞTU
 “Avrupa Perspektifinden Sanatta Kültürel Kodlar” projesi, Yaşar Üniversitesi  ev sahipliğinde İzmir’de gerçekleştirildi. Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kahyaoğlu koordinatörlüğünde tamamlanan proje kapsamında Finlandiya, Portekiz, İspanya ve Türkiye’den toplam 24 öğrenci iki hafta boyunca sanat, kültür, tasarım ve yeni medya uygulamaları üzerine teorik derslerin yanı sıra çeşitli atölye çalışmalarında uygulama yapma olanağı buldular.

EBRU SANATINI TANIDILAR
Keçe ve ebru sanatı üzerine atölye çalışmaları gerçekleştiren öğrenciler, İzmir, Tire, Birgi ve Seferihisar’da da çeşitli çalışmalara katıldılar.   Ayrıca sualtı çekim atölye çalışmasıyla da farklı ortamlarda görüntüleme üzerine deneyim kazandılar.

FARKLI TATLAR TEK BİR YEMEKTE BULUŞTU
Proje için farklı kültürleri sanatla buluşturan bazı çalışmalar: 
-Öğrenciler katılımcı ülkelerin karakterlerinin grafik görsellerle tanımlandığı domino benzeri bir oyun yarattılar.
 
-Öğrenciler bir sosyal medya platformu oluşturarak, farklı ülkelere seyahat eden insanların ilginç, garip ve yararlı buldukları bilgileri paylaşmalarını istediler.
 
-“Dört ülke bir masa” başlıklı bu projede ise öğrenciler gastronomik bir araştırmayı uygulamaya geçirerek her ülkenin mutfağından seçtikleri malzemelerle yeni bir yemek oluşturdular.








Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)