adscode
adscode

Avrupa’nın 3. Gençlik Merkezi Akdeniz’de kurulacak!

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Avrupa'nın üçüncü gençlik merkezinin Antalya'ya kurulacağını belirterek, ''Dünyanın göz bebeği olan Antalya'ya kurulacak bu merkez ile değişik…

Avrupa’nın 3. Gençlik Merkezi Akdeniz’de kurulacak!
Üniversite

 

Akdeniz Üniversitesinde, Strasbourg ve Budapeşte'den sonra Avrupa Konseyi'ne bağlı gençlik merkezlerinin üçüncüsü olarak kurulması planlanan Avrupa-Akdeniz Gençlik Merkezi ile ilgili strateji toplantısı düzenlendi.

     Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe burada yaptığı konuşmada, Avrupa Konseyi'ne bağlı üçüncü merkezin Akdeniz Üniversitesinde kurulmasının Antalya, Akdeniz Üniversitesi ve ülke için büyük şans olduğunu belirtti.

     Türkiye'nin 1960'lı yıllardan beri AB üyesi olmak için çalıştığını ve üye olma konusundaki kararlılığını sürdürdüğünü ifade eden Kurtcephe, şunları söyledi:

     ''Türkiye eğitim alanında Avrupa Birliği sürecinde önemli işlere imza atıyor. Akdeniz Üniversitesi de başarıları ile bu sürece katkı sağlıyor. Ülkemiz genç nüfus yönünden çok şanslı. Okul öncesi eğitim alan öğrencilerle birlikte 30 milyon civarında örgün eğitim alan öğrenci var. Küreselleşen dünyada eğitim, toplumları birbirine yaklaştıran önemli bir araç.''

     Akdeniz Üniversitesinin 223 yabancı üniversite ile protokolü bulunduğunu ve dünyanın dört bir yanından üniversitelerle işbirliğinin sürdüğünü belirten Kurtcephe, Antalya'nın, marka bir kent olması dolayısıyla milyonlarca kişinin ilgisini çektiğini, kendilerinin de bu marka kentin üniversitesi olarak ilgi odağında bulunduklarını söyledi.

     Dünya barışı ve insanlığın refahı için kendilerine önemli görevler düştüğünü ifade eden Rektör Kurtcephe, şöyle konuştu:

     ''Birbirini tanıyan toplumlar önyargılardan kurtuluyor. Geleceğin dünyasının barış içine olması için toplumların birbirini tanıması gerekiyor. Dünyanın göz bebeği olan Antalya'ya kurulacak bu merkez ile değişik coğrafyalardan gençleri bir araya getireceğiz ve insanlığın gelişimi için önemli çalışmaları birlikte yapacağız.''

     Akdeniz Üniversitesi Rektörlük Uluslararası İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Veli Ortaçeşme de AB Eğitim ve Gençlik Programları-Gençlik Programı kapsamında Akdeniz Üniversitesi bünyesinde kurulması planlanan Avrupa-Akdeniz Gençlik Merkezi'nde önemli aşama kaydedildiğini söyledi. Akdeniz Üniversitesinin AB Eğitim ve Gençlik Programları konusundaki başarılarına dikkati çeken Ortaçeşme, bu başarıların daha etkin ve organize bir şekilde yürütülmesi için bir merkez kurulmasına karar verdiklerini kaydetti. Ortaçeşme, merkezin kurulmasında büyük aşama kaydettiklerini belirterek, ''Bu merkezi kurarken işbirliği içinde olduğumuz kuruluşların beklenti ve görüşleri bizim için çok önemli'' dedi.

     Akdeniz Üniversitesi Yönetim Kurulu Odası'nda düzenlenen toplantıya Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Rektörlük Uluslararası İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Veli Ortaçeşme, Erasmus Kurum Koordinatörü Zeynep Tuğçe Çiftçibaşı Güç, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Tibor Varadi, Avrupa Birliği SALTO Avrupa Akdeniz Kaynak Merkezi Başkanı ve Fransız Milli Eğitim Bakanlığı (INJEP) temsilcisi Bernard Abrigniani, Avrupa Konseyi Gençlik ve Spor Müdürlüğü Eğitim Programları Koordinatörü Konsolos Rui Gomes, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Uluslararası İlişkiler Şube Müdürü Vildan Görbil, Ulusal Ajans Gençlik Programı Genel Koordinatörü Sefa Yahşi, Program Koordinatörü Yunus Alper Altay, Program Uzmanı Handan Boyar ile YÖK Uluslararası İlişkiler Uzmanı Ercan Laçin ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay katıldı.

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)