adscode
adscode

AVUKATLIK MESLEĞİ NASIL RİSKLER TAŞIR?

AVUKATLIK MESLEĞİ NASIL RİSKLER TAŞIR?
Türkiye'den Haberler

Avukatlık mesleği oldukça zorlu bir iştir. Devlete bağlı olarak, büro, ofis ve mahkeme alanlarında çalışma gösteren kişilere göre serbest olarak çalışan kişiler daha çok gelir elde etmektedir. Avukatlık mesleğini kısaca tanımlamak gerekirse: hukuk fakültesinden mezun olmuş, kişinin hakkını mahkeme salonunda savunan ve savunmasını yaptığı kişinin davayı kazanabilmesi için çalışmalar yürüten kişidir. Eskişehir avukat, hukuk alanında avukatlık mesleğini icra edebilmesi için baroya kayıt olması gereklidir. Avukatlar çalışmış oldukları il ve ilçelerde baroya kayıt olarak faaliyet gösterirler. Avukatlar sadece dava, iş takiplerini yürütmekle kalmayarak hukuki konularda hakemlik, danışmanlık, arabulucuk gibi görevler üstlenirler. Avukatlar hukuk diplomaları olmadan mesleklerini yürütemezler.

Mesleğin getirdiği riskler

Avukatlık mesleği kazançlı ve itibarı olan bir meslek olsa da bazı riskler taşımaktadır. Örneğin; Eskişehir boşanma avukatı mesleğini yaparken müvekkilinin veya 3.şahısdan kişilerin zarar görmesine neden olmasıdır. Avukat zarar verdiği süreçte karşı tarafa tazminat ödemesi gerekmektedir. Bu noktada gerekli tedbirler alınmazsa avukatlık sürecinin başladığından bu yana kazanıp biriktirdiklerini kaybetme riski bir tarafa cezai açıdan da meydana gelen eylemin sorumluluğunu taşımaktadır. Davacı/ davalı kişi gerekli işi avukata teslim ettiği takdirde avukattan işin kendi lehine en kısa sürede çözümlenmesini beklemektedir. Fakat her zaman her şey planlandığı gibi gitmez. Yeni çıkmış yasaları, kanunları takip etmeyen, kendini yenilemeyen, mevzuat değişikliklerini takip etmeyen avukat büyük hataların oluşmasına
sebebiyet verebilir.

Fakat bazen öyle zaman olur ki bir davanın kaybedilme sırasında avukatın ihmalinden dolayı müvekkil ciddi zararlara, hak kayıplarına da uğrayabilir. Eskişehir icra avukatı, gerekli icra takibini yürütmediği takdirde, tahsilat alımı noktasında müvekkilini mağdur edebilir. Müvekkil de avukattan bunun hesabını sormak adına karalama kampanyası başlatır, uğramış olduğu zararı da avukattan tahsil etmenin yoluna gider. Avukat için olay sonuçlanmaz. Cezai sorumluluk, disiplin şikâyetleri gibi durumlar takip eder. Avukatlık sorumluluk gerektiren bir meslektir. Hukuk çok geniş bir dal içerdiği için bir avukat tüm alanlara muvaffak olması çok zor bir durumdur. Bu açıdan gerekli çalışmaların yapılmaması sonucu avukatlar hata yapar.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)