adscode
adscode

Ayakkabılar İstanbul Aydın Üniversitesi Öğrencilerinin Elinde Hayat Buldu

İAÜ Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Programı öğrencilerinin ayakkabı tasarım projeleri 7. Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı’nda (AYMOD) sergilendi. Öğrenciler tarafından “Kadına Şiddete Hayır” ve “Dünya Dışı…

Ayakkabılar İstanbul Aydın Üniversitesi Öğrencilerinin Elinde Hayat Buldu
Üniversite

 

            

Hazırlıklar yedi haftada tamamlanan  “Kadına Şiddete Hayır” ve “Dünya Dışı Uygarlıklar”  ayakkabı çalışmaları, öğrencilerin stüdyo ve atölyede çalışmalarının ürünü olarak ortaya çıktı.

 

            “Kadına Şiddete Hayır” konusunu işleyen İstanbul Aydın üniversitesi öğrencileri; alt konseptler olarak kadının fiziksel şiddetle karşılaşmasını, cinsel tacize uğramasını, erkeğin ekonomik gücü elinde tutarak kadını aşağılamasını, kırsal bölgelerde erkek kahvehanede otururken kadının çalışmasını, kadına şiddet uygulanmasının evrensel bir tema olduğunu, kadının uğradığı şiddeti gizlemeye çalışmasını, anneye şiddet uygulanan ailelerde çocukların psikolojik yapısını ele aldılar. Öğrenciler yaptıkları araştırmalar doğrultusunda hazırladıkları hikaye panolarından yola çıkarak tasarımları hayata geçirdiler.

 

“Dünya Dışı Uygarlıklar” konsepti kapsamında yaptıkları ön araştırmada UFOloji’den esinlenen öğrenciler; dünyamızı ziyaret eden varlıkları; Pleiadesliler, Siriuslular, Orionlular, Zetalar, Arcturuslular, Santorlar, Vegalar, Nordikler ve Maviler hayal ederek, bu varlıkların fiziksel ve ruhsal özellikleri hakkında var olan ancak bilgi kırıntılarından yola çıkarak Dünya dışı varlıklar ile ilgili bilimsel ve yeterli olmayan bilgiler ışığında hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını en üst noktada kullanarak tasarımlarını hazırladılar.

 

Tasarım konusunda çalışmalarına devam eden İstanbul Aydın Üniversitesi Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Programı öğrencileri, İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) ev sahipliğinde, Ekonomi Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM) ve Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği’nin (TASD) desteği ile gerçekleştirilen 1. Ayakkabı Tasarım Yarışması’nda, derece elde etti. Genç yeteneklerin özgün tasarım yaratma isteklerinin teşvik edilmesini sağlayan yarışma da Yağmur Caner tasarımı ile üçüncülük ödülünü sahiplendi.

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)