adscode
adscode

AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ

...

AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
Rektör: Prof. Dr. Cavit Bircan
Kuruluş tarihi: 1992
Bulunduğu il: Aydın
Akademik birimleri: Aydın İktisat, Diş Hekimliği, Eğitim, Fen Edebiyat, Güzel Sanatlar, Hemşirelik, İletişim, İslami İlimler, Kuşadası Denizcilik, Mühendislik, Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler, Nazilli Uygulamalı Bilimler, Sağlık Bilimleri, Spor Bilimleri, Söke İşletme, Söke Mimarlık ve Tasarım, Tıp, Turizm, Veteriner, Ziraat olmak üzere 20 fakültesi, 3 enstitüsü, 1 Devlet Konservatuarı, Yabancı Diller Yüksekokulu, 19 MYO’su var.
Öğrenci sayısı: 56.505 öğrencisi bulunuyor.
Akademik personel sayısı: 287 profesör, 164 doçent, 422 Dr. Öğretim üyesi, 375 öğretim görevlisi, 582 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 1.830 akademik personeli bulunuyor.
Burs olanakları: Öğrenciler, eğitim ve öğretim saatlerinin dışında, isterlerse üniversitenin çeşitli birimlerinde kısmi zamanlı olarak çalışabilmekteler.
Yurt olanakları: Aydın Merkezde Kampüs alanı içinde KYK’ya ait erkek öğrenci yurdu ve Işıklı’da yine KYK’ya ait kız öğrenci yurdu bulunmakta. Efeler’de 3, Nazilli’de 4, Kuşadası’nda 2, Söke’de 2, Karacasu’da 1, Yenipazar’da 1, Sultanhisar’da 1, Koçarlı’da 1 kız ve erkek yurtları mevcut.
Öğrenci kulübü sayısı: 63 topluluk bulunmakta.
Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus kapsamında 21 Avrupa ülkesinden 162 üniversiteyle anlaşması var. Ayrıca 63 ülkeden yaklaşık 550 uluslararası öğrencisi bulunmakta. Farabi kapsamında protokol oluşturulan üniversitelerin sayısı 91’e ulaştı. Mevlana kapsamında da 17 üniversite ile protokol oluşturuldu.
Öğrenciler neden sizi seçsin?
Kuruluş tarihi göz önünde bulundurulduğunda Türkiye’nin pek çok köklü üniversitesini geride bırakan üniversitemiz, özellikle son dönemde gerçekleştirdiği eğitim ve yatırım hamleleriyle adından sıkça söz ettirirken doluluk oranlarının yüksekliğiyle de öğrencilerin tercihi olmaya devam ediyor. Ar–Ge ve inovasyon çalışmalarının merkezi haline gelen ADÜ Teknokent, üniversite-sanayi işbirliğinde atılacak adımlarla öğrencilerimize yeni fırsatlar sunuyor. Tüm akademik birimlerde sektöre kalifiye elemanlar yetiştirme gayretindeki Aydın Adnan Menderes Üniversitesi genç ve dinamik kadrosuyla yeni eğitim-öğretim yılına hazır.
İletişim bilgisi: www.adu.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)