adscode
adscode

‘Ayırt edici soruların sayısı beklenenden fazla’

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8’inci sınıflar için düzenlenen merkezi ortak sınavların ilk gün oturumu yapıldı.Bahçeşehir Koleji Eğitim Uzmanlarından TEOG Sınavı değerlendirmesi!

‘Ayırt edici soruların sayısı beklenenden fazla’
Sınavlar

 

Yahya Cemali- Bahçeşehir Koleji Matematik Bölüm Başkanı

‘Ayırt edici soruların sayısı beklenenden fazla’

Sınav sorularının yarısının çok basit sorulardan oluştuğunu söyleyebiliriz. Genel olarak çok işlem gerektirmeyen ve net sorular sorulmuştur. Eşlik - Benzerlik sorusunun çok benzeri ve Üçgenin Yardımcı Elemanları konusunun bire bir aynı sorusu 2010 SBS’ de de sorulmuştur. Aritmetik dizi sorusunun çok benzeri 2014 Merkezi Ortak Sınav 2 de sorulmuştur. 

Sınavda, öğrencilerin sık karşılaştığı ve “klasik soru” olarak nitelendirilen soruların yanı sıra alışılmış soru kalıplarının dışında olan sorular bulunmaktadır. Bu sorulardan bir tanesi Açı – Kenar Bağıntıları diğeri ise olasılık sorusudur. Açı - Kenar Bağıntıları sorusu yapılabilir ancak Olasılık sorusunun zor olduğunu söyleyebiliriz.  Ayrıca sınavda TEOG 1 konularından iki soruya yer verilmiştir. Sınavda yer verilmeyen konular Fraktal,Dönüşüm Geometrisi, Histogram, Bir Bilinmeyenli Denklemler, Yapıların Kodları ve Çok Yüzlülerdir. Eğim konusundan iki tane soru sorulmuştur. 

Ayırt edici olarak üç  ve zor olarak nitelendirilebilecek bir tane soru bulunmaktadır. Olasılık sorusu, 8.sınıf kazanım düzeyini zorlanmıştır. Kareköklü Sayılar sorusu da çok adımlı bir soru olup  yoğun şekilde dikkat ölçmektedir. 

Sonuç olarak sınav zor olarak nitelendirilebilir. Kolay olan sorular çok kolay sorulmuş ancak ayırt edici soruların sayısı beklenenden fazla olmuştur.  Matematik dersi genel ortalamasının düşmesi kaçınılmazdır. Olasılık ve Açı – Kenar Bağıntıları sorularının kazanımı zorlamış olması dışında diğer sorular arasında kazanım dışı soru bulunmamaktadır.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)