adscode
adscode

Ayşe öğretmenden, 'Hani'miş Ritim Grubu'

Diyarbakır'ın Hani İlçesi'ne bağlı Topçular Köyü'ndeki ortaokulda görev yapan Balıkesirli öğretmen 22 yaşındaki Ayşe Oral, 4 sınıfta okuyan 180 öğrenci arasından 2'si erkek, 18'i kız olmak üzere 20 öğrenci…

Ayşe öğretmenden, 'Hani'miş Ritim Grubu'
Okullardan Haberler
Grubun adını Hani'miş Ritim Grubu koyan Ayşe öğretmen, öğrencilerden karton, tahta, bardak ve kova gibi malzemelerden hayal ettiği enstrümanı yapmalarını sağladı.
Hani İlçesi'nde müzik öğretmeni olarak görev yapan Ayşe Oral, 5, 6, 7 ve 8'inci sınıfta okuyan toplam 180 öğrenci arasından 18'i kız, 2'si erkek 20 öğrenciden, Hani'miş Ritim Grubu kurdu.

Hani İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıkta bulunan Topçular Köyü'ndeki ortaokulda müzik öğretmenliği yapan Ayşe öğretmen, grupta yer alan öğrencilerden kullanılabilir karton, tahta, bardak ve kova malzemeleri okula getirmelerini istedi. Öğretmen Oral, öğrencilerin getirdi malzemelerden, hayallerindeki enstrümanı yapmalarını istedi. Öğrenciler de hayal ettikleri ve çok sevdikleri enstrümanı yaparak, hayallerini gerçeğe dönüştürdü. Ayşe öğretmen, öğrencilere 3 ay ders vererek, hayal ettikleri enstürmanı çalabilecek kapasiteye ulaşmalarını sağladıktan sonra, köylülere 3 mini konser vermeyi başardı.

Yaptıkları çalışmaların duyulması üzerine Hani Kaymakamlığı'nın kendilerine destek çıkarak enstrüman verildiğini belirten Ayşe Oral, "Balıkesir'den buraya geldiğimde, ailem ve ben endişeliydik. Ancak buraya geldikten sonra ve bu köydeki aileleri, öğrencileri ve idarecilerle tanıştıktan sonra bu endişelerimin yersiz olduğunu anladım, aileme de anlattım. Kısa süre içerisinde bir farkındalık yaratmak istedim. Öğrencilerimden, evlerinde kullanılmayan ancak enstrüman olabilecek malzemeleri getirmelerini istedim. Karton, kova, tahta ve benzeri materyalleri getirdiler. Ben de onlara, hayal ettikleri, ilgi duydukları enstrümanı yapmalarını istedim. Böylece müzik yeteneklerini ortaya çalıştım. Çocuklar büyük bir azimle çalıştı ve çok güzel enstrümanlar yaptı. 3 aylık bir eğitim süreciğimiz oldu. Bu süre içerisinde kaymaklıktan da enstrümanlar konusunda destek aldık. İlçe Kaymakamımız Tahir İğde'ye destek ve duyarlılığından dolayı teşekkür ederim. Bugüne kadar öğrencilerimizle birlikte köyde 3 mini konserimiz oldu. Aileler de çok beğendi" dedi.

Ayşe Oral ve öğrencileri Kaymakam Tahir İğde'yi makamında ziyaret ederek teşekkür etti. Burada konuşan Kaymakam İğde, öğretmen Ayşe Oral'ı başarısından dolayı tebrik ederek, Hani'miş Ritim Grubu'nda bulunan öğrencilerle bir süre sohbet etti. Öğrencilerin mini bir dinleti sunumundan konuşan İğde, "Öğrencilerimize herhangi bir dalda destek verildiğinde, hangi becerileri yaptıkları ve hangi alanlarda başarılı olduklarını görmekteyiz. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimizin yeteneklerini keşfedip, bu alanda onlara yardımcı olup teşvik etmelidirler. Ziyaretlerinden dolayı öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)