adscode
adscode

AYT'de Kimya Sorusunda Hata İddiası!

AYT Kimya testinde bir soruda hata iddiası...

 AYT'de Kimya Sorusunda Hata İddiası!
Sınavlar
"Merhaba,

Yazılarınızı yakından takip ediyorum. Sizi aşağıda detaylarıyla açıkladığım AYT sınavındaki hatalı kimya sorusu hakkında bilgilendirmek istiyorum. Aynı maili OSYM başkanlığına da gönderdim. Sınav sonuçları açıklanmadan bu hatanın farkına varılırsa mağduriyetler yaşanmaz. İyi çalışmalar dilerim.

01 Temmuz 2018 tarihinde yapılan YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) ALAN YETERLİLİK TESTLERİ (AYT) sınavının Fen Bilimleri Testinin yirmi birinci (21.) sorusu hatalıdır. Şöyle ki;

Soruda verilen B(OH)2 bileşiği yanlıştır. Böyle bir bileşik olamaz. Bor elementi 3A grubu elementidir. Bu bileşik ya +B(OH)2 şeklinde katyonik olarak ya da •B(OH)2 şeklinde radikalik olarak mümkündür. Her iki durumda da bu bileşikler aşırı reaktiftir, izole edilmesi çok zordur ve HCl ile klasik nötralleşme tepkimesi vermezler. Dolayısıyla soruda bilgi ve mantık hatası vardır. Bu durumun yetkili kurullarınızca değerlendirilip sonradan oluşabilecek mağduriyet ve karmaşanın önüne geçilmesi açısından dikkate almanızın önem arz ettiğini düşünüyorum. Saygılarımla."

Doç. Dr. Emrah Giziroğlu

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)