adscode
adscode

Ayvalık'ta eğitime yağmur engeli

Metrekareye 215 kilogram yağışın düştüğü Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildi.

Ayvalık'ta eğitime yağmur engeli
Eğitim
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, gece saatlerinde etkili olan şiddetli yağmur nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildi.

Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, yaptığı açıklamada, ilçede, son 24 saatte metrekareye yaklaşık 215 kilogram yağış düştüğünü söyledi.

Şiddetli yağış nedeniyle ilçede ev ve iş yerlerinde su baskınları oluştuğunu, ulaşımın aksadığını dile getiren Nazlı, "İlçede ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verdik." dedi.

Nazlı, hasar tespit çalışmalarına sabahın erken saatlerinde başladıklarını kaydetti.

Çok sayıda kişi mahsur kaldı
Balıkesir'de dün geceden bu yana etkisini sürdüren yağmur, il genelinde en fazla Ayvalık ilçesinde etkisini gösterdi.

Ayvalık-İzmir karayolunda su birikintileri nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Balıkesir Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin bölgede 2 ekiple başlattığı çalışmalar sürerken, 200'e yakın ev ve iş yerinde de su baskınları yaşandı. Su baskını nedeniyle mahsur kalan birçok kişi güvenli noktaya taşındı, yakınları bulunmayanlar otellere yerleştirildi. Tahliye işlemleri devam ediyor.

Bölgede 100 itfaiye personeli 70'e yakın su tahliye motoruyla çalışırken, AFAD yetkilileri, Ayvalık dışında, il genelinde şimdilik ciddi bir sıkıntı olmadığını bildirdi.

Öte yandan Gömeç ilçesinde ise bir menfezin çöktüğü bildirildi.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)