adscode
adscode

Bahçeşehir Koleji Öğrencilerine Online B-PİSA Sınavı

Bahçeşehir Koleji uluslararası ölçme değerlendirme standartlarına uygun olarak yeni bir çalışma başlattı.

Bahçeşehir Koleji Öğrencilerine Online B-PİSA Sınavı
İlkokul


Bahçeşehir Koleji Digital Eğitim Programları Direktörü Fatih Karadağlı online olarak gerçekleştirilen B-PİSA ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:
‘’Bu çalışmayla, öğrenme sürecinin uluslararası alanda geçerliliği ve güvenilirliği ispatlanmış farklı soru tarzlarıyla değerlendirilmesini ve öğrencilerdeki analitik düşünme, sentez yapma, olayları neden ve sonuç ilişkisini dikkate alarak değerlendirme becerisini geliştirmek amaçlanıyor.
iPad ile online açık uçlu soruların olduğu Bahçeşehir Performans İzleme ve Süreç Analizi (B-PISA) ilk olarak 7 Aralık 2013 cumartesi günü 10:00-11:30 saatleri arasında yapıldı.

B-PISA uygulaması ile ortaokul öğrencilerinin öğretim programlarıyla ulaşılmak istenen matematik okuryazarlığı, fen okuryazarlığı ve okuma becerilerini ne dereceye kadar kullanabildikleri görmek isteniyor. Günümüz bilgi toplumunda karşılaşabilecekleri durumlara farklı bakış açılarıyla yaklaşabilme yeteneklerini ölçmeyi ve elde edilen sonuçlara göre planlayacağımız çalışmalarla da bu becerileri geliştirmeyi hedefleniyor.’’ dedi.

B-PISA uygulamasında çoktan seçmeli, karmaşık çoktan seçmeli, açık uçlu gibi değişik soru türleri kullanılmaktadır. Matematik okuryazarlığından 5, fen okuryazarlığından 5, okuma becerilerinden ise 6 soru olmak üzere toplamda 16 sorudan oluşan bu uygulama için verilen süre 90 dakikadır.
Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Bölüm Başkanı Erdem Çıplak ilk kez online olarak uygulanan B-PİSA sınavını değerlendirdi:

Bu sınav, Bahçeşehir Performans  İzleme Ve Süreç Analizi(B-PİSA) dediğimiz bir sınavdır. Özellikle çoktan seçmeli sorularda kendini iyi ifade edemeyen öğrencilerin kendilerini çok daha iyi ifade ettikleri bir sınav tarzı. Öğrenciler evlerinde olduklarında çok daha rahat hareket ettiklerini söylediler.
Bunun bir diğer aşaması da okul da yapılan olacak. Her iki durumu da öğrencilerimizin yaşamasını istiyoruz. Hem evdeki ortamı hem de okuldaki ortamı öğrencilerimizin görmesini istiyoruz.

Çoktan seçmeli bir sınav değildi. Bu sorularda da neden o şıkkı tercih ettiklerini açıklamaları gerekiyordu. Sorular, iPad üzerinden gönderdiğimiz bir programla çözüldü ve aynı program üzerinden öğrenciler yaptıkları sınavları öğretmenlerine geri gönderdiler.

Değerlendirmesi de öğretmenler tarafından yapıldıktan sonra bizim ölçme ve değerlendirme sistemimizde değerlendirilecek ve skorlar açıklanacak. Bir tane birinci dönem bir tane de ikinci dönem olmak üzere iki tane bu şekilde sınav yapmayı planlıyoruz. Geçen senelerde de benzeri uygulamalar yapmıştık.
Bahçeşehir Kolej Öğrencilerinin online sınav değerlendirmesi:

İdil Tezerten / Ümraniye Bahçeşehir Koleji Öğrencisi

“İlk defa iPad ile sınava girmek heyecan vericiydi. Benim açımdan güzel bir sınavdı. Açık uçlu sorularda biraz dikkat gerekiyordu. Konsantrasyon sağlandıktan sonra gayet anlaşılırdı. İyi seçilmişlerdi. Bütün bilgilerimizi gözden geçirmemizi sağlayan sorular vardı. Teknolojiyi sınavlarda kullanmış olmaktan mutluyum. İlk defa böyle bir sınava girmiş olduğum için başta heyecanlandım sonra alışınca çok rahatladım.  iPad ile sınav gayet eğlenceli ve rahatlatıcıydı. iPad kullanımında bazı yerlerde zorlandım, text box bölümünü geç keşfettiğim için biraz zaman kaybetmiş oldum. Ancak bütün bunları bir deneyim olarak görüyorum.  Sınavın soru kalitesi açısından mükemmel olduğunu düşünüyorum.  Çok özel ve özenli sorulardı. Basit ya da zordu diyemem, ama düşündürücü ve mantık yürütmeyi gerektiren sorulardı. Yine olsa yine yaparım, daha iyi yaparım.”

Kerem Yücer / Ümraniye Bahçeşehir Koleji öğrencisi


“Evden sınava girmiş olmak ilginç bir tecrübeydi. Alıştığımız sınav ortamından farklıydı. Bu yüzden sınav kaygısı yaşamadım. Evde test çözmek gibi geldi. Alışmış olduğumuz bir ortam olduğu için rahatlatıcıydı. iPad ile sınava girmek eğlenceliydi. Sınav kaygısı yaşamadan daha rahat kontrol ederek yapabildim. Bazı sorular zor bazıları basitti. Dolayısıyla orta zorlukta bir sınavdı benim için. Teknolojiyi çok sevdiğimden iPad kullanmış olmak çok hoşuma gitti. Satranç oynamayı çok sevdiğim için konsantrasyon açısından zorluk yaşamadım.”

Doğa Naz Demirel/Florya Bahçeşehir Koleji öğrencisi

Aslında kolay ile zor arasındaydı. Ama kolaydı diyebilirim. Evde masama oturup iPad’imle tek başıma çözdüm soruları. Değişik bir sistem geldi ama hemen alıştım sınav da kolay olduğu için hemen bitti. Sorular biraz zorladı ve düşünme gerektirdi. Bu yüzden okuma-yazma becerileri bölümü uzun sürdü.
Atahan Arın Kırgız/ Florya Bahçeşehir Koleji öğrencisi

Sınav kolay geçti. Çünkü çok çabuk anladım.. İşlemediğimiz konular çıktı ama hiç zorlanmadım çünkü bilgilerini verdiler. Okuma-yazma becerileri kısmında biraz uzun bekledik çünkü düşünmeyi gerektiriyordu. Evde sessiz bir ortama girerek sınavımı yaptım. Evde olmam daha rahat çünkü sınavımı yatarak da yapabiliyorum.



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)