adscode
adscode

Bakalım bugün MEB'ten bir açıklama gelecek mi?

TEOG VE SBS'ye yönelik çok ilginç iddialar var. Bir kaç gündür, hemen yerde, onlar konuşuluyor. MEB, bakalım tüm bu iddialara bugün bir cevap verecek mi?

Bakalım bugün MEB'ten bir açıklama gelecek mi?
Günün Yazısı
200 puanı aşan puan kaymaları neden kaynaklanıyor, bir açıklama getirecek mi? Cevap süresi geciktikçe, ortaya yeni senaryolar atılıyor. Bu da, MEB'i daha fazla yıpratmanın ötesinde bir işe yaramıyor. Her hatanın mutlaka bir gerekçesi vardır ve çoğu zaman da masum olabilir! En azından gönlümüz öyle istiyor...

MEB, böylesi önemli günlerde, keşke haftalık olağan toplantılar yapsa ve kamuoyunu aydınlatsa. Böylece, her kafadan bir ses çıkmamış olur. Doğru ne ise o ortaya çıkar.

Kayıtlarda, il ve ilçe milli eğitim müdürleri ile okul yöneticilerinin hiç bir müdahalesi söz konusu olmadığı için muhattap oldukları sorulara cevap veremiyorlar. Bu yüzden de, sanki bir şeyler saklıyor konumuna düşüyorlar. Bu da velileri, daha fazla çileden çıkartıyor...

Kayıtlar bu hafta içerisinde sona erecek. MEB, hiç ötelemeden, hemen her konudaki bilgiyi paylaşmak zorunda. Hangi okullara kaç kayıt yapıldı, kaç öğrenci sistemin dışında kaldı?

Zorunlu temel eğitim 12 yıla çıktığı unutulmadan, bu öğrencilerin akıbetinin ne olacağı da özellikle sorgulanmalıdır.

Açık liseye gittiler savunmasının, iyi bir gerekçe olmadığını da özellikle hatırlatmak isteriz ve sorarız:

Dünyanın neresinde zorunlu temel eğitim açık öğretimle gerçekleşiyor?..

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)