adscode
adscode

Bakan Ala'dan KPSS Açıklaması

İçişleri Bakanı Efkan Ala "İç Güvenlik Paketi"ne yönelik eleştirileri değerlendirdi. Ala'dan 'paralel yapı', KPSS soruşturması ve dinlemelerle ilgili çarpıcı açıklamalar geldi.

 Bakan Ala'dan KPSS Açıklaması
Sınavlar

İçişleri Bakanı Efkan Ala "İç Güvenlik Paketi"ne ilişkin şunları söyledi: "Anamuhalefet partisinin genel başkanı, 'Söz veriyorum o gençlerin en önünde ben olacağım' demiş. Molotof taşımayacaksa, kuralların belirlediği güzergahta yürüyecekse, elinde sapan, demir bilye olmayacaksa, yüzünü suç işlemek üzere kapatıp elinde de kanun dışı birtakım enstrümanlar olmayacaksa ve kalabalıkların arkasından polisimize, milletimize karşı yaralayıcı, bereleyici şeyler atmayacaksa yürü. Biz de senin güvenliğini sağlayalım"

"Ateşli silahlar kanununa göre, sapan zaten suç değil. Evinde adamın sapan varsa, isterse mancınık olsun, hiç cezası yok. Ama silahın var. Ama ikisini de alır getirirse toplantıya ve kullanırsa silah gibi o zaman silaha iki ceza var, hem bulundurmaktan hem de bunu kullanmaktan, oysa buna bir ceza var, silah gibi kullanmaktan. Bu mantığı kurmuyor, kurnazlıkla o yalanı kara propagandaya dönüştürüyorlar ve zannediyorlar ki millet de buna inanacak"

"Vatandaşın can ve mal güvenliğinden bahsediyoruz. Eğer eleştireceksiniz oturup çalışacaksınız. Dersinize çalışıp eleştireceksiniz. Vatandaşın can ve mal güvenliğinin söz konusu olduğu bir düzenlemede kulaktan duyma birtakım yanlış argümanlarla, yalan yanlış malumatlarla eleştirmeyeceksiniz" dedi.

 "Suçlular tedirgin olacak ama suç işlememiş olanlar da rahat olacak. İşini iyi yapan güvenlik birimleri taltif edilecek, kötü yapan, art niyetli davranan da cezalandırılacak. Getirdiğimiz şeyler bunlar"

DEZENFORMASYON VAR

"Bir kaç gündür (İç Güvenlik Paketi ile  ilgili) tamamen dezenformasyona dayalı lüzumsuz, kara propaganda yürütülüyor. Bu,  eğer cahillikten kaynaklanmıyorsa, kurnazlık yapıyorlar. Ne gibi? 'Sapana iki  yıl, silaha bir yıl.' Bu tamamen yalan. Bunu yazan ya art niyetli ya da cahil,  hiç konuyu bilmiyor"

 

AKIL ALMAZ DİR DURUM

 

Efkan Ala, 'paralel yapı'yla mücadele ve yasadışı dinlemelere ilişkin ise şu açıklamalarda bulundu: "2012 yılında 250 bin kişi dinlenmiş. Bir kişi minimum 10 kişiyle konuşsa 2 milyon 500 bin kişi ediyor onlar da dinleniyor çünkü. 20 kişiyle konuşsa -ki daha az değildir- 5 milyon insan eder. 

 

Hedef kitleler kim? Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, Anayasa Mahkemesi, kuvvet komutanlıkları, bakanlıklar, MİT, Dışişleri, sivil toplum örgütleri, başkanları ve çocukları, Diyanet İşleri Başkanlığı, iş adamları, siyasi partiler, kamu bürokratları, savcılar, o yapıdan olmayanlar, gazeteciler. Yani akıl almaz bir durum.

 

KPSS SORUŞTURMASI: MİDE BULANDIRICI BİR DURUM

 

Ala'dan KPSS soruşturması için de çarpıcı açıklamalar geldi:  "Kamu personeli sınavına milyonlarca insan iş bulmak için giriyor. Çalıyorsunuz soruları ya da ayarlıyorsunuz ve kendi grubunuza ait olanlara veriyorsunuz. Onlar kazanıyor, öbürleri de sınava girmiş, kaybetmiş oluyorlar. Bunun izah edilir tarafı var mı? Vatandaş bunu buluyor, şikayet ediyor. Gittiği savcı da yargı da aynı yere mensup. Birlikte kapatıyorlar. Devlette bir suç işlenmişse bunun mutlaka faili vardır. Kapatan da suçlu olur. Milyonlarca insanın girdiği sınavların soruları çalınıp verilmiş.

 

BAŞKA ALANLARDA DA SORULAR ÇALINMIŞ

 

Öyle bir mekanizma ki anlı şanlı, ismi de bilinen, sürekli doğruluktan, dürüstlükten bahseden insanların kardeşleri, akrabaları da yüzde 100 alıyorlar, yani bütün soruları yapıyorlar. Sonra o ortaya çıkıp ikinci sınav yapılınca da o sınava da girmiyorlar. Çünkü ortaya çıkacak. Fakat başka alanlarda sınavlara girmişler. O alanlardaki sınavların da sorularının çalındığı şimdi tespit edildi. O soruşturma devam ediyor. Oradan aldıkları puanlarla da yine işe girmişler. Mide bulandırıcı bir durumla karşı karşıyayız. Allah buna razı olmaz" dedi. 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)