adscode
adscode

Bakan Avcı: “Çocukları strese sokmayalım”

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, medyada yer alan “tatil bitti, sınav maratonu başlıyor” şeklindeki haberler ile ilgili "Sınav maratonu falan yok.

Bakan Avcı: “Çocukları strese sokmayalım”
MEB
Biz SBS’yi kaldırdık çocuklar sınıflarında normal yazılılarına girecekler. Öyle maraton filan gibi laflarla çocukları strese sokmayalım“ dedi


Bakan Avcı, Ankara Çankaya İlkokulu’nda, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının ikinci yarıyılın başlaması nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Öncellikle 2014-2015 eğitim öğretim yılının ikinci yarısının hayırlı uğurlu olmasını ve hepinize sağlıklı bir ders yılı olmasını diliyorum. Bugün göreve başlayan 15 bin yeni öğretmenimize camiamıza hoş geldiniz diyor, başarılar diliyorum.” 

"Çocuklar, normal yazılılarına sınıflarında giriyor"
Medyada “tatil bitti, sınav maratonu başlıyor” şeklinde haberler olduğunu hatırlatan Bakan Avcı, "Sınav maratonu falan yok. Biz SBS’yi kaldırdık çocuklar normal yazılılarına girecekler, çocuklarımızı telaşlandırmayalım. Öyle maraton filan gibi laflarla çocukları strese sokmayalım. Onlar, normal yazılılarına, sınıflarında giriyor, girecekler. Onun için çok dramatik ifadelerle öyle ´sınavlar başladı´ gibi şeylerle çocuklarımızı strese sokmayalım. Güzel bir yarıyıl geçireceksiniz” şeklinde konuştu.

Kuru üzümler mart sonunda
Kuru üzümlerin dağıtımına ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirten Bakan Avcı sözlerine şöyle devam etti: "Başbakan açıkladı, ´kuru üzümler nerede?´ diye merak ediyorsunuzdur. Onunla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah mart ayı sonu gibi o programı da yürürlüğe koyabileceğimizi ümit ediyoruz. İkinci yarıyılın tüm öğretmenlere ve öğrencilere sağlık ve başarı getirmesini diliyorum” 

“Servis şoförlerinin dikkat etmelerini rica ediyorum”
Bakan Avcı, sözlerinin devamında “Servis şoförlerimize, servis görevlilerimize bu yarıyılda da daha dikkatli olmalarını, öğrencilerimizi kural dışı indirip bindirmemelerini, indirdikleri öğrencilerimizi annelerine-babalarına ya da yakınlarına sağlık içinde ulaştırabileceklerine dikkat etmelerini özellikle rica ediyorum” dedi.

“Her kar yağdığında tatil etmeyeceğiz”
Öğrencilere "kar yağınca ne yapacağız" diye soran Bakan Avcı, öğrencilerden "Oynayacağız, kardan adam yapacağız, kayacağız ve tatil yapacağız" yanıtlarını aldı. Bunun üzerine Bakan Avcı, "Çok çok kar yağarsa gelemeyecek gibi olursak, yollar çok kaygan olursa o zamanda okulları tatil edebiliriz. Ama her kar yağdığında da tatil etmeyeceğiz" diye konuştu.
Sınıf öğretmeni Melike Belkis Güney’in 40 yıldır görev yaptığını söylemesi üzerine Bakan Avcı, ceketinin cebinden dolma kalemini çıkararak öğretmene hediye etti. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)