adscode
adscode

Bakan Şahin: 'Okul öncesi eğitimi destekleme kararı aldık'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, yeni eğitim sistemi olan 4+4+4'te, okul öncesi eğitimi destekleme kararı aldıklarını açıkladı.

Bakan Şahin: 'Okul öncesi eğitimi destekleme kararı aldık'
Anaokulu

 Şahin, "Amacımız, çocuklarımız doğduğu andan itibaren her konuda fırsat eşitliği yakalamalarını sağlamak." dedi.Bazı programlara katılmak üzere Çanakkale'ye gelen Bakan Şahin, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından yapılacak olan, Türkiye'nin en büyük çocuk kreşinin temel atma törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Şahin, "Çanakkale Savaşları'nın yönetildiği bu merkezlerde bugün bu kreşin açılmasını, bizi geleceğe taşıyacak olan çocuklarımız adına çok önemli buluyorum. Evlatlarımız. hem bugünümüz hem geleceğimiz. Hepimizin makamı ne olursa olsun bildiğimiz bir şey var ki makamlar bitecek, geriye kalacak olan evlatlarımız. Bu rekabetçi dünya düzeniyle başedecek şekilde temelden, doğuştan itibaren okul öncesi eğitimlerine önem vererek her yönden yetişmeleri, birinci derece görevimiz ve ödevimiz. İki çocuk sahibi bir anne olarak bunun ne kadar önemli olduğunu ifade etmek isterim." şeklinde konuştu.

'DOĞUŞTAN FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLAYACAĞIZ'

Yeni eğitim sisteminde yapacakları çalışmayı da açıklayan Bakan Fatma Şahin, çocukların yoksulluktan dolayı eğitimlerinin önüne engel çıkmasını istemediklerini söyledi. Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bu yıl uygulamaya koyacakları projeyi şöyle açıkladı: "Yeni eğitim sistemi 4+4+4'te okul öncesiyle ilgili kısımda, Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü olarak, şartlı nakil dediğimiz eğitim ve sağlık desteği devam ederken okul öncesi eğitimi de destekleme kararı aldık. Bunu Milli Eğitim Bakanı ile konuştuk, Sayın Başbakanımız'ın talimatıyla yeni dönemde hayata geçireceğiz. Amacımız, çocuklarımız doğduğu andan itibaren her konuda fırsat eşitliği yakalamalarını sağlamak. Herkesin ama herkesin; annesi babası kim olursa olsun, nerede doğrarsan doğsun, dini, dili, ırkı, mezhebi ne olursa olsun. Bu Çanakkale ruhunun bize bıraktığı en büyük eserdir. Burada bizim çocuklarımızın da aynı ruhla yetişmesi ve sosyal devlet olarak her zaman yanlarında olunmasını çok önemsiyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak da çocuk politikalarını, aile temelli çocuk politikalarını güçlendirmek en büyük hedefimiz. Bu konuda yapılacak çalışmaların hepsini destekliyoruz."

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK KREŞİNİN TEMELİ ATILDI

Törende temeli atılan çocuk kreşi hakkında bilgi veren ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ise bu tür çalışmaların sosyal üniversite olmanın gereği olduğunu söyledi. Laçiner, "Eğer akademisyenlerimiz ve personelimiz çocuklarının rahat olduğunu bilirse, kampüs içinde onlar da işlerine odaklanabilecektir. Başkalarının çocuklarının eğitimini daha rahat bir şekilde verebileceklerdir." dedi.

memurlar.net

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)