adscode
adscode

Bakan Yazıcı, Van'da Okul Açtı

​Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Van'da TESKOB tarafından yaptırılan 24 derslikli ilkokulun açılış törenine katıldı.

Bakan Yazıcı, Van'da Okul Açtı
Eğitim
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Van'da Türkiye Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatileri Birliği (TESKOB) tarafından yaptırılan 24 derslikli ilkokulun açılış törenine katıldı. Bakan Yazıcı, öğrencilerden çok çalışmalarını ve öğretmenlerini sevmelerini istedi.

Süphan Mahallesi'nde bulunan okulun açılış törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Vali Aydın Nezih Doğan, AK Parti Van milletvekilleri Mustafa Bilici, Fatih Çiftçi, TESKOB Başkanı Abdulkadir Akgül, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Çiçekler ve folklor ekibiyle karşılanan Bakan Yazıcı, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

EN BÜYÜK ÖDENEK EĞİTİME

Daha sonra konuşma yapmak için kürsüye gelen Bakan Yazıcı, çocukları kürsünün etrafına toplayarak onlara nasihatler verdi. Hayatın her aşamasında bilgi öğrenip bilgi öğretmek gerektiğini belirten Bakan Yazıcı, çocukların bol bol çalışıp öğretmenlerini sevmelerini istedi. AK Parti hükümetinin en büyük ödeneği eğitime yaptığını belirten Bakan Yazıcı, "Her yıl bütçe yapıyoruz. 2003 yılından buyana bütçelerde en fazla ödeneği eğitime harcıyoruz. Çünkü siz geleceği inşa edecek elemanlarsınız. Eğitim öğretim Türkiye'nin geleceğiyle ilgili projedir. Eğitimin önündeki fiziki engelleri hep birlikte imkanlarımız ölçüsünde kaldırmaya çalışıyoruz. Eğitimin önünde başka engeller vardı. Bu alana da müdahale ettik. 4+ 4+ 4 şeklinde yeniden eğitim programladık. Ortaöğretim sonrasında çocuklarımızın eğitim görmelerine ilişkin sosyal yaşama ilişkin engeller vardı. Onu da kaldırdık. Hepimiz kardeşiz, ben hepinizin amcası ve dayısıyım. Birbirinizi çok sevin, sevginiz bol olsun. Eğitimde sadece altyapı imkanları sorunlarını çözmedik, kitaplarınız sıraların üzerinde teslim ediliyor" dedi.

Daha sonra çocuklarla birlikte okulun açılış kurdelesini kesen Bakan Yazıcı, sınıfta çocuklarla sıraya oturarak bir süre sohbet etti. Bakan Yazıcı, daha sonra Vali Aydın Nezih Doğan'ı makamında ziyaret etti.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)