adscode
adscode

Bakan Yılmaz: Emeğiyle sınavı kazananlar rahat olsun

Eğitim-Sen MYK Üyeleri Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz İle 15 Temmuz soruşturmalarını ve 2010 KPSS’nin iptal edilmesini görüştü.

Bakan Yılmaz: Emeğiyle sınavı kazananlar rahat olsun
Eğitim

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca başkanlığında, Genel Mali Sekreteri Mesut Fırat, Genel Örgütlenme ve Yükseköğretim Sekreteri İsmail Sağdıç ve Merkez Kadın Sekreteri Ebru Yiğit’ten oluşan Eğitim Sen heyeti, bugün saat 14.30’da Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile görüştü.

Görüşmeye ilişkin sendikadan yapılan açıklama:

Görüşmede, Milli Eğitim Bakanı Yılmaz’a 15 Temmuz sonrası ortaya çıkan durumla ilgili çeşitli sorun ve taleplerimiz ifade edildi. Bu talepler arasında açığa alınan üyelerimizle ilgili bir dosya sunuldu. Üyelerimizin ve darbe girişimi ile ilişkisi olmayanların bir an önce açığa alınma durumlarının son bulması istendi. Özellikle cemaate karşı mücadele etmiş, bu konuda bedeller ödemiş bir örgüt olan Eğitim Sen ve üyelerinin “FETÖ” suçlamasıyla kamuoyuna yansıtılmasının sendikamızda ve üyelerimizde yarattığı rahatsızlık dile getirildi.

Ayrıca 15 Temmuz öncesi çeşitli gerekçelerle MEB tarafından yürütülen soruşturmalarda bugüne kadar mücadele ile kazandığımız sendikal eylem ve etkinliklere ceza verilmemesi gerektiğine dair görüşlerimiz ifade edildi. Bu anlamda bu soruşturmaların cezasızlıkla sonlandırılması istendi. 15 Temmuz’dan önce sendikal eylem ve etkinlikler (10 Ekim, 29 Aralık vb.) nedeniyle açığa alınmış, aralarında şube başkanlarımızın ve yürütme kurulu üyelerinin de bulunduğu üyelerimizin bir an önce görevleri döndürülmesi konusu vurgulandı. Çeşitli illerde valilikler tarafından yürütülen hukuksuz uygulamaların (sürgün, yerel ihbar mekanizmaları ile cezalandırma vb.) düzeltilmesi talep edildi.

Sözleşmeli öğretmen uygulamasını doğru olmadığını bunun yerine kadrolu çalışmanın esas olması gerektiğini, öğretmenlerin atandıkları illerde daha fazla görev yapması için çeşitli teşvikler verilmesi gerektiği, buna benzer uygulamalarla sözleşmeli öğretmenliğe gerek kalmayacağı ifade edildi.

Öğretmenlerin yurt dışına çıkışlarda çeşitli engellerle karşılaştığı, bunların darbe girişimi soruşturmasıyla bağı olmadığı sürece kolaylaştırılması gerektiği iletildi.

2010 KPSS’nin bazı testlerinin mahkeme tarafından iptal edilmesiyle büyük bir mağduriyet doğacağını, emeği ve hakkıyla yıllarca çalışarak bu sınavı geçmiş öğretmelerin bu hakkının elinden alınmasının doğru olmadığı, fakat kopyayla ilişkisi olanların da titizlikle tespit edilerek cezalandırılması gerektiği vurgulandı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da 15 Temmuz sonrası açığa almalarla ilgili bir an önce soruşturmaların başlatılacağı, doğrudan suçlu olmayanların görevlerine döndürüleceği, üyelerimize ait verdiğimiz listenin de titizlikle inceleneceğini ifade etti. Yılmaz, Yüksek Disiplin Kurulu’na gelen dosyalarla ilgili de titizlikle davranılacağını, yurt dışına çıkışlarda sadece 15 Temmuz sonrası devam eden soruşturmalarla bağlantısı olanlara izin verilmemesi gerektiği ve bunun çözüleceğini ifade etti. İsmet Yılmaz, sözleşmeli öğretmenlik konusunda bizimle aynı düşünmediğini, illerde ortaya çıkan ifade ettiğimiz çeşitli sorunlarla ilgileneceğini söyledi.

Bakan Yılmaz ayrıca, 2010 KPSS’nin iptal edilmesiyle ilgili hiç kimsenin mağdur edilmeyeceğini, emeğiyle sınavı kazananların rahat olması gerektiğini ifade etti.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)