adscode
adscode

Bakanlık yoksulluğa savaş açtı

Aile Bakanlığı 'Temel Sosyal Yardım Kanunu' hazırlıyor. Taslak halindeki yasayla eğitimden sağlığa vatandaşın pek çok ihtiyacı giderilecek.

Bakanlık yoksulluğa savaş açtı
Türkiye'den Haberler
AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 'Temel Sosyal Yardım Kanun Tasarısı' oluşturmak için harekete geçti. Taslak aşamasında olan çalışmayla yoksul ve yoksulluk riski altına bulunan ailelere ulaşılacak. Düzenlemenin 2015 yılı içinde yasalaşması bekleniyor. Üzerinde çalışılan tasarının uygulama planı ve yoksullukla mücadele kapsamında izlenecek yol haritasını ise tasarı ile eş zamanlı hazırlanacak "Ulusal Yoksullukla Mücadele Stratejisi" belirleyecek. Türkiye'de yoksulluğu bitirmeyi hedefleyen stratejide, yoksul ailelerin belirlenmesinden, ihtiyaçların giderimine kadar pek çok başlık bulunuyor. Ayrıca vatandaşın eğitimden sağlığa kadar pek çok ihtiyacının giderilmesine yönelik hedefler var.

KAMU DEVREYE GİRECEK

Yoksul aile bırakmamak için kurumlar arası koordinasyonu da önceleyen strateji belgesiyle, ilgili kamu kurumları devreye girerek ihtiyaç sahibi ailelere kolaylıkla ulaşacak.

AFET PLANI HAZIR

BAKANLIK yapılacak yardımlar için hazırladığı stratejilerin yanı sıra deprem, sel, yangın gibi afet durumlarında da vatandaşın yanında olmak için bir dizi çalışma gerçekleştirecek. Planın da önümüzdeki günlerde tamamlanarak paylaşılması bekleniyor.

Akşam

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)