adscode
adscode

Balkan ülkeleri tiyatrolarıyla Bursa'da

Devlet Tiyatrolarınca bu yıl ilk kez düzenlenen "Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri 1.Tiyatro Festivali", 8 Mart'ta başlayacak.

Balkan ülkeleri tiyatrolarıyla Bursa'da
Kültür Sanat
Devlet Tiyatrolarınca (DT) bu yıl ilk kez düzenlenen "Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri 1.Tiyatro Festivali", 8 Mart'ta başlayacak.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, açılışın Makedonya-Üsküp Türk Tiyatrosu'nun "Matmazel Julie" oyunuyla yapılacağı festivalde, DT 6 eserle sahne alırken, 9'u yabancı, 4'ü şehir tiyatrosu olmak üzere toplam 19 oyun tiyatro severlerin beğenisine sunulacak.

Bursa'da 8-22 Mart tarihlerindeki festival için Makedonya, Hırvatistan, Sırbistan, Romanya, Yunanistan, Kosova ve Bulgaristan tiyatroları da Bursa'da perde açacak.

Balkan ülkelerinde tiyatro sanatına büyük katkılar sağlamış tiyatro topluluklarının öncelikli yer alacağı festivalin sonraki yıllarda ise kapsamının genişletilmesi planlanıyor.

Bursa'nın ekonomik gelişimine de katkı sağlayacak festivalin dünyanın önemli tiyatro festivallerinden biri olması umuluyor. 

"Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri 1.Tiyatro Festivali'nin programı şöyle:

Ahmet Vefik Paşa Sahnesi:

8 Mart'ta Makedonya Üsküp Türk Tiyatrosu "Matmazel Julie", 9 Mart'ta Makedonya Arnavut Tiyatrosu "Ölü Ordunun Komutanı", 10 Mart'ta Hırvatistan Dubrovnik Şehir Tiyatrosu "Karamazov Kardeşler", 11 Mart'ta Sırbistan Ludum Ludum Tiyatrosu "Gerçekleşmiş Düşün İçinde Yaşanmaz", 12 Mart'ta Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu "Troyalı Kadınlar", 13 Mart'ta Romanya Ioan Slovici Tiyatrosu "Titanik Orkestrası", 14 Mart'ta ise Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu "Gulyabani" ile seyircinin karşısına çıkacak.

15 Mart'ta Yunanistan Arena Tiyatrosu "Rüyalar"ı,  16 Mart'ta Erzurum DT  "Meraki"yi, 17 Mart'ta Bulgaristan Varna Devlet Tiyatrosu "Dokuz Küsurü ve 18 Mart'ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu "Türkiye Kayası"nı sahneyelecek.

19 Mart'ta Sırbistan Belgrad Ulusal Tiyatrosu "VI Henry", 20 Mart'ta Kosova Priştine Şehir Tiyatrosu Dodona "Ne Nereye", 21 Mart'ta Diyarbakır DT "Taziye" ve 22 Mart'ta Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu "Kafesten Bir Kuş Uçtu (Guguk Kuşu)" ile tiyatro severleri selamlayacak.

Feraicizade Oda Tiyatrosu Sahnesi:

11 Mart'ta Bursa DT'nin "Aşk Bir Şey Değildir" oyunu, 14 Mart'ta "Karı Koca Arasında Ufak Tefek Cinayetler"i, 17 Mart'ta "Tek Kişilik Yaşam"ı ve 21 Mart'ta ise "Rahvan Giden Atlılar" adlı oyunları seyredilebilecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)