adscode
adscode

​Barış Aydın: “Türkiye yüksek teknolojiye odaklanacak”…

AK Parti Ankara 1. Bölge Adayı Barış Aydın: “Türkiye’yi, yüksek teknolojili ürünlerde ‘Avrasya’nın üretim merkezi’ yapacağız”

​Barış Aydın: “Türkiye yüksek teknolojiye odaklanacak”…
Türkiye'den Haberler
-Türk sanayii kabuk değiştirecek; önemli ileri teknoloji üretim merkezlerinden biri de Ankara olacak.
AK Parti Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı Barış Aydın, Türkiye’nin yeni dönemde “yüksek teknolojiye” odaklanarak, bu ürünlerde “Avrasya’nın üretim merkezi” haline geleceğini bildirdi.
Aydın, Ar-Ge, yenilik ve nitelikli işgücüne dayalı yüksek katma değerli mal üreten bir sanayi yapısı öngördüklerini ifade etti. Aydın, yeni dönemde orta-yüksek ve yüksek teknolojili ürünlere yönelik Ar-Ge, yenilik ve tasarım faaliyetlerine öncelik veren Sanayi Stratejisi ve Sektörel Stratejiler hazırlanacağını bildirdi. Yenilikçi ve yüksek teknolojili sektörlere dayalı bir sanayi yapısına doğru radikal bir dönüşümün gerçekleşeceğini bildiren Aydın, girişimcilik kapasitesini güçlendirmeyi, bilgi tabanlı ekonomiye dönüşüm için nitelikli bir istihdam alt yapısı oluşturmayı öncelikli hedef gördüklerini ifade etti. Aydın, bu doğrultuda ilk iş olarak firmaları orta-yüksek ve yüksek teknolojili ürün üretimine teşvik edecek yatırım destek programlarını devreye alacaklarını söyledi. Kamu alımlarında orta-yüksek ve ileri teknoloji sektörlerindeki yerli firmaların payının yükseltileceği bilgisini veren Aydın, ülkeye ileri teknoloji yatırımlarını çekmek amacıyla serbest bölgelerin cazibesinin artırılacağını da kaydetti.
Aydın, Türkiye’nin uluslararası rekabet gücünü ve dünya ihracatından aldığı payı artırma ve 2023’te en büyük 10 ekonomi arasına girme hedefine ulaşmada, sanayide yüksek teknoloji kapasitesinin artırılmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.
- Ankara, yüksek teknoloji üssü olacak
Aydın, yeni dönemde Ankara’nın, ülkedeki ileri teknoloji üretim üslerinden biri olması için çalışacağını ifade ederek, şunları söyledi:
“5.2 milyon nüfuslu Başkent Ankara, coğrafi konumu, ulaşım ağlarının kavşağında yer alması, bürokrasiye yakınlığı, güvenli oluşu, dinamik genç nüfusu, üniversite birikimi ve genel ekonomik potansiyeli ile zaten yatırım için son derece cazip bir merkez. Halen yüksek katma değerli savunma sanayiinde önemli bir yerde olan Ankara, 21 üniversitesi, 6 teknoparkı ile ileri teknoloji alanındaki çalışmalarda da öncü illerin başında geliyor. Son yıllarda hızla artan teknokentler ve Ar-Ge merkezleri ile Ankara, yeni dönemde kabuk değiştirecek Türk sanayiinde, belli başlı ileri teknoloji üretim merkezlerinden biri olacak. Ankara, önemli bir yüksek teknoloji üretim üssü haline gelecek.”
-KOBİ’lere özel önem ve öncelik…
KOBİ’lerin Türkiye ekonomisi için önemini vurgulayan Aydın, “KOBİ’lerin yenilikçiliğe odaklanarak firma becerilerinin artmasını sağlayacağız. KOBİ’lerin rekabet güçlerinin artması, ekonomik büyümeye katkılarını daha da yükseltecektir” dedi.
KOBİ’lerin özellikle Ar-Ge ve tasarım faaliyetlerine desteğin artırılacağını bildiren Aydın, kurumsallaşmalarını sağlamaya yönelik destek programları oluşturup, finansman kaynaklarına erişimlerinin kolaylaştırılacağını bildirdi. Aydın, KOBİ’lerin iş verimliliğinin artırılmasında bilgi teknolojilerinden daha fazla yararlanılacağını, Ar-Ge yapan KOBİ’lere teknolojik ürün ticarileştirmesine yönelik personel destekleri sağlanacağını, verimlilik alanında sistematik gelişmeler kaydeden KOBİ’lerin devlet desteklerinden öncelikli yararlanacağını anlattı.
- “En büyük yatırım gençlere”…
Barış Aydın, en büyük yatırımın gençlere yapılacağını ifade ederek, “100. Yılımızda öngördüğümüz hedeflere ancak gençlerin projeleri ve çalışmalarıyla ulaşabiliriz” dedi. Genç girişimciliğin AK Parti iktidarında aktif destek gördüğünü söyleyen Aydın, gençleri girişimciliğe yönlendirici uygulamaların yeni dönemde katlanarak artacağını bildirdi. “Eskiden 'icat çıkartma' denirdi, şimdi icat çıkaran bir nesil var. Dünyayı çok yakından bilen, takip eden bir nesil var” diyen Aydın, gençlerin icat, buluş, patent, faydalı model konularındaki çalışmalarını sonuna kadar destekleyerek ülke kalkınmasına katkılarını en üst seviyeye çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)