adscode
adscode

BARTIN ÜNİVERSİTESİ

...

BARTIN ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

BARTIN ÜNİVERSİTESİ
Rektör: Prof. Dr. Orhan Uzun
Kuruluş tarihi: 2008
Bulunduğu il: Bartın
Akademik birimleri: Edebiyat, Eğitim, Fen, İktisadi ve İdari Bilimler, İslami İlimler, Mühendislik, Bartın Orman, Sağlık Bilimleri olmak üzere 8 fakültesi, 3 enstitüsü, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, 3 MYO’su var.
Öğrenci sayısı: 15.000 öğrencisi var.
Akademik personel sayısı: 29 profesör, 35 doçent, 175 Dr. öğretim üyesi, 132 öğretim görevlisi, 184 araştırma görevlisi, 8 sözleşmeli öğretim elemanı olmak üzere 563 akademik personeli var.
Yurt olanakları: Bartın’da 2 bin 500 kişi kapasiteli KYK yurtları bulunmakta. Kutlubey Kampüsü’ne 5 dakika mesafede yapımı bu yıl tamamlanan 2 bin 500 kişilik yeni yurtla kapasite 5 bin kişiye çıktı. Ayrıca kampüste yapımı devam eden 2 bin kişilik yeni bir yurt inşa edilmekte. Yapılan yeni yatırımla Bartın Üniversitesi yaklaşık 2 yılda öğrencilerin yüzde 50’sine KYK yurdu desteği sağlamayı hedeflemekte.
Öğrenci kulübü sayısı: 29 öğrenci kulübü mevcut.
Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: 3 farklı kıtadan 70’i aşkın üniversiteyle Erasmus ve Mevlana anlaşması bulunmakta.
Öğrenciler neden sizi seçsin?
* Bulunduğu kentle birlikte yaşayarak, şehrin olanaklarından yararlanan, kendi olanak ve imkânlarını da bulunduğu kente sunarak gelişimine katkıda bulunan bir kent üniversitesidir.
* Deneyimli akademik kadrosu öğrencileriyle sürekli iletişim halinde olarak onların gelişimine olabildiğince katkıda bulunan, öğrencilerinin kariyer planlamasında yardımcı olan bir yapıya sahiptir.
*  Erasmus programında yer alarak 11 AB ülkesinden 26 üniversiteyle ikili anlaşma yaparak, öğrencilerine yurt dışı öğrenimlerinde ve staj olanaklarında fırsatlar sunmaktadır.
* Öğrencileri, “Çift Anadal” uygulamasıyla fakültelerinin yanı sıra başka fakültelerden de ders alarak ikinci bir lisans diplomasına sahip olabilmektedir. “Yan Dal” uygulamasıyla lisans programlarına ek olarak başka bir programa daha kaydolup ilgili sertifikalara sahip olabilmektedir.
* Akademik personelin çalışmalarını yürütmesi ve öğrencilerinin uygulamalı eğitim alması amacıyla birçok laboratuvar ve atölyede faaliyetlerini sürdürmekte. 
* Eğitim ve öğrenim süreçlerinde son teknoloji ders içerikleriyle öğrencilerinin iş hayatına atılmadan önce ciddi tecrübeler edinmesinde yardımcı olmaktadır.
* Öğrencilerinin başarılı olabilmeleri için onların psikolojik anlamda rahat ve sağlıklı olmaları gerektiğinin farkında olarak danışmanlık hizmetleri vermektedir. Öğrencilerin gelecek kaygıları, özgüven sorunları, beceri ve yeteneklerini keşfetme, yaşadıkları ortam ve bulundukları çevreyi çeşitli yönleriyle tanımalarında yardımcı olmaktadır. 
* Sağladığı geniş sosyal imkânlar ve yeşil kampüsüyle öğrencilerin ilgi alanlarına göre ders dışındaki zamanlarını etkin bir şekilde kullanılmasına imkân tanımaktadır. Öğrenciler üniversite bünyesinde düzenlenen çok sayıda etkinlikte kişisel becerilerini sergileme ve sosyal ilişkilerini geliştirmektedir. 
İletişim bilgisi: https://w3.bartin.edu.tr

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)