adscode
adscode

Başarılı öğretmene para ödülü

Bakan Avcı: 'Başarılı öğretmen ödüllendirilmeli'

Başarılı öğretmene para ödülü
Eğitim
Devlet okullarına ve öğretmenlere güvenin arttığını, öğrencilerin dersi derste öğrenmesinin sağlandığını, okullarda hormonlu not uygulamasının ve devamsızlığının azaltıldığını belirten Bakan Avcı, "Bu sınav modeli, okulu ve öğretmeni ön plana çıkardı.

Öğretmenlerin müfredat takibini sağladı. Öğrenciler üzerindeki sınav baskısı azaldı. PİSA sonuçlarında Türkiye, öğrencileri okula en devamsızlar arasında yer alıyordu. Çünkü öğrenci okulu bırakıp dershaneye gidiyordu. Şimdi öğrenci biliyor ki dersi derste dinlerse sınavı başarabiliyor" dedi. TEOG sayesinde öğrencilerin yanı sıra öğretmenlerin de başarısını analiz edebileceklerini ifade eden Bakan Avcı şunları anlattı: "Okul, sınıf sınıf, öğretmen öğretmen performans değerlendirmesi yapabilecek durumdayız. Hem öğrenciyi hem öğretmeni hem okul yöneticisini hem de soru hazırlama performansını ölçeceğiz.

Geçen yıl neredeydin, akademik başarın nasıl oldu? Tüm bunları değerlendirebileceğiz. Ayrıca bir öğretmenin öğrencileri sınavda başarılı ise ödüllendirilecek başarısızsa mesela terfi edemeyecek. Şu anda başarılı bir öğretmeni ödüllendirmek için imkanımız yok. En fazla 23 Nisan törenlerine davet ediyoruz. Başarı belgesi her emekli olana veriliyor. Bunların gerçekten başarıyı simgelediğinin kamuoyu tarafından bilinmesi lazım. Bir de maddi ödül de olmalı. İnşallah geliştireceğiz."sabah


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)