adscode
adscode

Başbakan Davutoğlu'ndan Bedelli Müjdesi

Başbakan Davutoğlu, "1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış olan yada 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 27 yaşını doldurmuş olan vatandaşlarımıza bedelli askerlik imkanı getiriliyor" dedi.

Başbakan Davutoğlu'ndan Bedelli Müjdesi
Türkiye'den Haberler
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, "Kesinlikle uyuşturucuyu Türkiye'de en kısa zamanda yok edeceğiz. Şu anda yüzde 2,7 civarlarında olan 15-24 yaş arasında uyuşturucu kullanımı ki Avrupa'ya göre çok daha düşük görünüyor, Avrupa'da yüzde 26'larda, yüzde 27'lerde; alacağımız tedbirlerle, viranelerin de yok edilmesiyle 2018'de yüzde 1,5'e, inşallah cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında da marjinal bir düzeye indirmeye kararlıyız" ifadelerini kullandı.

"Bir süreç yönetimi mantığıyla ve terörle mücadele ederken gösterdiğimiz ciddiyetle uyuşturucuyla da mücadele etmeye devam edeceğiz" diyen Başbakan Davutoğlu, "Bu çerçevede önce Türkiye'nin bütününde uyuşturucu haritasını çıkartacak şekilde her il bazında yapılacak çalışmalarla ilgili bir tespit çalışması yapacağız, araştırma merkezleri kuracağız, mahallelere kadar ineceğiz ve yapılması gerekenleri tespit edeceğiz" şeklinde konuştu.

"Türkiye Cumhireyeti Suriye rejimi ve IŞİD'in karşısındadır"
Başbakan Davutoğlu, "Dışarıda ve içeride yapılan birtakım algı operasyonları karşısında bütün milletimiz bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti hem zalim ve barbar Suriye rejiminin karşısındadır hem de yine aynı şekilde zalim ve barbar IŞİD terör örgütünün karşısındadır" dedi.

"Çözüm süreci Kuvayi Milliye'ye alternatif değildir"
Çözüm sürecinin Kuvayi Milliye'ye alternatif olmadığını belirten Başbakan Davutoğlu, "Çözüm süreci, Kuvayi Milliye'nin ayrılmaz bir parçası olarak milleti tekrar kardeş kılma misyonunun adıdır. Bu misyonu her yerde anlatmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Seçim barajı tartışmaları"
Başbakan Davutoğlu, seçim barajı tartışmaları ile ilgili olarak da şunları kaydetti:

"Biz baraj falan tanımayız. Biz sadece milleti tanırız. Bugün barajın kalkmasını iddia edenler, şu son tartışmalara kadar tam bir sükut halinde geçiştirdiler. Çünkü kendileri korkuyorlar. Biz barajdan korkmayız. Barajdan korkanlar son 1,5 yıldır tekliflerimize cevap vermeyenlerdir."

Başbakan Davutoğlu, seçimlere kısa süre kala seçim barajı tartışmaları başlatıldığını ifade ederek, "Bu tartışmadan hareketle Türkiye'de tekrar istikrarsızlık havası estirmeye çalışanlara da buradan sesleniyorum, uyarıyorum; Türkiye'de böyle tartışmalar üzerinden siyasi dizayn yapılmasını kesinlikle izin vermeyiz. Seçimler vaktinde ve Türkiye'deki hukuk devleti kuralları içinde yapılacaktır. Ve sandıktan sadece ve sadece milletin iradesi çıkacaktır" şeklinde konuştu.

"Soma'daki uygulamalar Ermenek için de geçerli"
Başbakan Davutoğlu, "Soma'da kazada kaybettiğimiz vatandaşlarımız için yapılan bütün uygulamalar, Ermenek'teki kazazedeler ve yakınları için de söz konusu olacaktır. En kısa sürede, Soma'da sağlanan imkanlar, Ermenek'teki kardeşlerimize de sağlanacaktır" dedi.
Ayrıntılar geliyor...

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)