adscode
adscode

Başbakan Yıldırım sözleşmeli öğretmen mülakatları için ne dedi?

Başbakan Binali Yıldırım Başyazıcıoğlu Camisi'nde kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Yıldırım sözleşmeli öğretmen mülakatları için ne dedi?
Eğitim
Başbakan Binali Yıldırım, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kapsamında haklarında işlem yapılanların itirazlarına ilişkin, "İşlem yapılanların sayısından fazla başvuru var. 'Ne olur, ne olmaz, bana da işlem yapılır' diye tedbirli davranıp önceden başvuranlar da var. Ne yaptıklarını bilmiyorum ama doğru bir iş yapmadıklarından eminim." dedi.

Yıldırım, Başyazıcıoğlu Camisi'nde kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Eğitimde tam güne ilişkin tepkilerin sorulması üzerine Yıldırım, öğrencilerin biraz mutsuz olduğunu ama genelde olumlu tepkiler aldıklarını söyledi.

Kendilerinin de öğrenciyken okul olmadığı günlerde mutlu hissettiğini anlatan Yıldırım, çocuklarının daha iyi yetişmesi için tam günün gerektiğini dile getirdi.

Sıkıştırılmış programla yarım gün eğitim yerine, çocukların sosyal, kültürel ve spor faaliyetleriyle tam gün okulda zaman geçirmelerinin önemli olduğunu söyleyen Yıldırım, bunun çalışan anne ve babalar için de kolaylık olduğunu ifade etti.

 Derslik sayılarının yetersiz olduğu yönünde eleştiriler bulunduğunun söylenmesi üzerine Yıldırım, "Doğru. Tabi eleştiri değil o bir gerçek. Biz tam güne ne zaman geçeceğiz? 2019'un sonuna kadar. Yani 2017, 2018, 2019 önümüzde 3 sene var. Bu 3 sene içerisinde esas itibarıyla büyük şehirlerimiz sorunlu, buralarda gereken yeni derslikleri yapmak suretiyle, tam gün eğitim sürecini tamamlamış, başlatmış olacağız. Bir sorun olmayacak." diye konuştu.

- "Önümüzdeki hafta görüşmeler kaldığı yerden devam edecek"

Kamuoyunda öğretmenlerin mülakatla alınmasıyla ilgili itirazlar ve sürece ilişkin tartışmalar bulunduğunun belirtilmesi üzerine de Yıldırım, "Böyle şeyler konuşulur, gelir geçer. Ne kadar doğrudur, değildir, bunlara kulak asmayın. Belki binde bir böyle şeyler söylenebilir ama bunların hakikat olup olmadığı konusunda şüpheler mevcuttur. Yapılan imtihanlarda, mülakatlarda hassasiyetimiz iki noktada toplanıyor. Bir tanesi FETÖ, ikincisi bölücü terör örgütü. Bunun dışında vatanına, milletine sadık, bayrağını, yurdunu seven bütün öğretmenlerimiz için kapılar sonuna kadar açıktır." değerlendirmesini yaptı. 

 Meclis'te KHK'larla ilgili komisyon kurulmasına ilişkin de Yıldırım, muhalefet partilerinin genel başkanlarıyla yaptıkları konuşmada, "OHAL'de çıkarılan bütün KHK'ları geciktirmeden Meclis'e göndereceklerini ve görüşülmesini sağlayacaklarını" söylediğini aktardı.

Bunu da yaptıklarını, birincisinin Meclis ara vermeden görüşülmeye başlandığını belirten Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Zannediyorum önümüzdeki hafta görüşmeler kaldığı yerden devam edecek. Bir şey daha söyledik. 'Bunlarla ilgili kafanıza takılan, düzeltilmesinde yarar gördüğünüz hususlar varsa bunları da dikkate alırız, makul gördüklerimizi dikkate alırız' dedik. Bu sözümüzün arkasındayız. Değişen bir şey yok. Bu bütün kanunlarda aslında oluyor. Grup başkanvekilleri bir araya geliyor, konuşuyor, görüşüyor, gündemdeki kanunu nasıl ele alacaklarına karar veriyorlar. Anlaşamadıkları noktaları nasıl aşacaklarına karar veriyorlar. Bu da ona benzer bir çalışmadır. Yoksa çıkarılan bir kanun hükmünde kararnameden vazgeçmek, tamamıyla baştan sona değiştirmek gibi konular asla söz konusu olmaz."
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)