adscode
adscode

Başbakan'dan 66 Aylıklara Mektup

Başbakan, 2.3 milyon 1’inci sınıf öğrencisine mektup yazdı: Bu bir reform

Başbakan'dan 66 Aylıklara Mektup
Ortaokul
4+4+4’e göre 60-66 aylıkların da aralarında olduğu 2.3 milyonu aşkın birinci sınıf öğrencisi, 10 Eylül Pazartesi günü okula başlıyor. Doktor raporu alanların sayısının sanıldığının çok altında yüzde 5’lerde kalacağını düşünen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ders kitaplarını okullara göndermeye başladı. Pazartesi günü öğrencilerin sırasına kitaplar “Eğitim özgürlüktür” yazılı poşetler içerisinde bırakılacak. Poşetlerin içerisinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer imzalı mektup da çıkacak. Başbakan mektubunda öğrencilere, “Bizler sizleri geleceğimiz olarak, bu ülkenin yarınları olarak görüyoruz” diye sesleniyor. “Türkiye’nin daha güçlü, daha müreffeh, daha demokratik bir ülke olabilmesi, bölgesinde ve dünyada etkin, saygın bir konumda bulunabilmesi için eğitim hayati derecede önem arz ediyor” diyor. 
66 AYLIKLARA ERDOĞAN’DAN MEKTUP Mektubunda, “2012-2013 eğitim yılına, büyüyen Türkiye’nin ihtiyaçlarına denk düşecek tarihi nitelikte reformlarla giriyoruz” diyen Başbakan Erdoğan, 12 yıllık eğitimi öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda 4’er yıllık kademeler halinde şekillendirdiklerini anlatarak, herkesin yeteneği doğrultusunda arzu ettiği okula gidebileceğini vurguluyor. 
Seçmeli ders sayısını artırdıklarını, böylece öğrencilere ilgi alanları doğrultusunda yeni tercihler sunulduğunu kaydediyor. Erdoğan, “Biliniz ki aziz milletimiz size güveniyor” derken, Bakan Dinçer de “Öğrencilerimizin ilgi, ihtiyaç ve yeteneklerini dikkate aldık” ifadesini kullanıyor. 
KÖTÜ NİYETLİLERDEN KORUNMA HAYAT BİLGİSİ 1: Kitapta çocukların ilk günlerde okulu sevmeleri planlanmış, okul heyecanının aşılması işleniyor. Çocuklar; birlikte oynama-hatalarını kabullenme-ders araç-gereçlerini kullanma eğitimi alacaklar. Dişlerini fırçalama gibi temizlik alışkanlıkları anlatılmış. Öğrenciler ilk seçim heyecanını 1. sınıfta okulda sınıf başkanı seçerek yaşayacak.
Öğrencilerin okul yolunda veya çevresinde karşılaşabilecekleri tanımadıkları kötü niyetli olabilecek kişilerden korunabilmeleri için de ders konusu konulmuş. Çocuklara Anıtkabir, Atatürk’ün hayatı, ailesi, annesi, babası ve ilk kez fotoğrafları kitapta yer alan kız kardeşi Makbule tanıtılıyor. İsmet İnönü de kitapta test soruları arasında fotoğrafıyla yer alıyor. Hayvan sevgisi, çevre duyarlılığı aktarılıyor. 
YAŞASIN DEMOKRASİ DERSİ HAYAT BİLGİSİ 2: Çocuklara genel görgü kuralları içerisinde nasıl yemek yenilebileceği, evdeki kuralların anlatıldığı kitapta öğrencinin anaokulunda, fotoğraf çektirdiği ilk gün, okula başladığı ilk gün, emeklediği ilk gün, parkta ilk gün gibi hayatındaki ilkleri gösteren fotoğraflar sayfalar yapıştırılacak. 
Çocuklara kendilerinin hangi fiziksel özelliklerini beğendiklerine kadar sorulup, derse ilgileri hep canlı tutulmaya çalışılacak. Kitapta “Yaşasın demokrasi” konusunda “Onur’un ailesinde karar alınırken, herkes düşüncesini söyler ve ortak karar alınır” denilerek demokrasiye örnek veriliyor. ‘Dikkat Doğal Afet’ başlığı altında deprem ve deprem çantası hazırlanıyor. Evdeki liderler başlığında anne ya da baba lider olarak öne çıkmıyor. ‘Atatürk de çocuktu’ konusunda Atatürk’ün sevimli bir çocuk olduğu anlatıllıyor.
KASLARI GÜÇLENECEK TÜRKÇE 1 : İlk hafta hatta ilk ay, anneler de derse girebilecek. Basit hikâyeler, şarkılar türkülerle eğitim sürecek. Eğik yazı ve resimler üzerinden çizgi çalışmaları yaptırılarak çocukların parmak kaslarının güçlenmesi sağlanacak. İlk 1 ay sadece kalem tutmayı öğrenecekler. Kitabın sonuna gelindiğinde hem eğik yazı hem de a, e, g gibi harfleri çizebilecekler. Okuma-yazma gibi temel öğretiler ise 2. döneme bırakılacak. Mayıs 2013’e kadar okumayı sökmesi beklenecek. 
TÜRKÇE 2: 1.sınıfın tüm kitaplarının arkasında Türkiye haritası yer alırken Türkçe 2’nin son sayfasında Türki Cumhuriyetler’in de yer aldığı Türk Dünyası Haritası var.
Habertürk

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)