adscode
adscode

Başka Bir Okul Mümkün!

Başka Bir Okul Mümkün Derneği'nin hayata geçirdiği projenin ikinci okulu Ankara'da açılıyor.

Başka Bir Okul Mümkün!
Okullardan Haberler
Başka Bir Okul Mümkün Derneğinin (BBOM) eğitimde farklılık yaratmak için ortaya koyduğu modeli uygulamak isteyen aileler, eğitimciler ve gönüllüler, Ankara’da Eylül 2014’te kendi okullarını açmaya hazırlanıyor.

Adını öğrencilerinin vereceği okul, “demokratik yönetim”, “ekolojik duruş”, “alternatif eğitim” hedefleyen BBOM’nin ikinci okulu olacak.
İlki Eylül 2013’te Bodrum’da “Mutlu Keçi” adıyla kurulan BBOM okulu gibi Ankara’daki okul da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak eğitim verecek.
“Başka Bir Okul Mümkün Ankara Kooperatifi”nin Eğitim Koordinatörü Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Tülin Şener, yaptığı açıklamada, BBOM’nin “demokratik yönetim”, “ekolojik duruş”, “alternatif eğitim”i hedef alan modeliyle Ankara’da bir okul açmak için bir süredir çalışma yürüttüklerini anlattı.
Şener, çocuk haklarını destekleyen, çocukların doğuştan gelen meraklarını, yaratıcılıklarını ve özgüvenlerini besleyen, ekolojik dengeye saygılı bir okul ve eğitim ortamı sunacak BBOM programının çocuklara, eşitlik, özgürlük, farkındalık, empati gibi değerler ve yetkinlikler kazandırmayı hedeflediğini söyledi.
Böylece çocuklar arasındaki rekabeti, kıyaslamayı, başarısızlık duygusunun azaltılacağını vurgulayan Şener, şöyle konuştu:

OKULUN SAHİBİ AİLELER OLACAK
“Okul, ortak akıl ve emekle zenginleşen bir eğitim modeli geliştirerek yaşadığımız coğrafyaya özgü bilimsel temelli bir çözüm üretmeyi hedefleyen Başka Bir Okul Mümkün Derneğinin ikinci okulu olacak. İlki Eylül 2013’te Bodrum’da Mutlu Keçi’ adıyla kurulan BBOM okulu gibi Ankara’daki okul da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak eğitim verecek.
Alternatif bir eğitim modelini hayata geçirecek bu okul, kar amacı gütmeyecek ve sahibi aileler olacak. Toplumsal çözüm odaklı ve çocuk merkezli alternatif bir eğitim modeline inanan aileler, iki ay önce BBOM Ankara Eğitim Kooperatifini kurarak İncek’te bulunan bir ilkokulu 10 yıllığına kiraladı. Okullarını önümüzdeki eğitim öğretim yılına hazırlamak amacıyla yoğun bir çalışma yürüten kooperatif üyesi ailelere farklı kesim ve meslekten yüzlerce kişi de gönüllü olarak destek veriyor. Okul meclisi ile eğitmenler, çalışanlar ve çocuklar tarafından, katılımcı bir anlayışla yönetilecek okulun sahibi ise hukuki olarak kooperatif üyesi olan aileler olacak.”

OKULUN ADINI ÖĞRENCİLER KOYACAK
Okulda eylül ayında başlanacak eğitime anasınıfı, ilkokul bir ve ikinci sınıflarla başlanmasının planlandığını bildiren Şener, okulun ilk yıl en fazla 60 öğrenciyle açılacağını belirtti.
Şener, okulda kararların Okul Meclisi’nde öğrenciler ve öğretmenler tarafından verileceğini, okulun adını da çocukların koyacağını belirterek, ayrıca okul logosunun da çocuklarla hazırlanacağını kaydetti.

DOĞAYLA DOST OLACAK
Okulda eğitim dışında beslenmeye ve doğaya da çok önem vereceklerini dile getiren Şener, “Endüstriyel ürünleri beslenme programımıza almayacağız. Olabildiğince yerel, doğal, mevsimine uygun bir beslenme programı yürüteceğiz. Atıkların geri kazanılması için çocuklarla ortak sistemler kuracağız. Derslerde verilen örnekler bile ekolojik duruşumuzu yansıtan örnekler olacak. Okulda tarımsal faaliyet yapabileceğimiz bir alan oluşturacağız. Okulumuz, çocuklarımızın tohumu ekip filizlendiğini gördüğü ağaçlardan meyveyi kendinin kopardığı yaşayan bir okul olacak.”
Şener, 10 yıllığına kiralanan İncek’teki ilkokul bahçesinde eğitimcilerin, dernek üyelerinin, ailelerin ve gönüllülerin katılımıyla bir kermes düzenlediklerini belirterek, buradan gelen bağışlarla okulun tadilatına başlayacaklarını sözlerine ekledi. AA


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)