adscode
adscode

Başkentte 600 öğrenci fidan dikti

Kredi Yurtlar Kurumunda kalan 600 öğrenci, Gölbaşı'nda bin 800 fidan dikti

Başkentte 600 öğrenci fidan dikti
Eğitim
Başkentte, Kredi Yurtlar Kurumu ile Orman ve Su İşleri Bakanlığınca düzenlenen "81 ilde KYK Ormanları" projesi kapsamında öğrenciler fidan dikti.

Gölbaşı ilçesinin Yağlıpınar Mahallesi'nde gerçekleşen etkinlikte 600 öğrenci, bin 800 fidanı toprakla buluşturdu.

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürü Sinan Aksu, KYK'da kalan öğrencilere çevre bilincini aşılamak ve doğa sevgisini kazandırmak için fidan dikimi yaptıklarını, yurtlara yeni kayıt yaptıran öğrencilerin 5 yıl boyunca fidan dikeceğini kaydetti.

Aksu, "Bugün itibarıyla yurtlarımıza ilk kez kayıt yaptıran 205 bin 703 öğrencinin fidan dikimi başladı. Mevsim ve toprak koşulları müsait olmayan illerimizde bahar döneminde dikeceğimiz fidanlarla beraber 500 bin fidanı toprakla buluşturacağız." dedi.

Öğrencilere fidan dikimi, bakımı ve korunmasıyla ilgili eğitimlerin verileceğini anlatan Sinan Aksu, ağaçlandırma sahalarında görev alan öğrencilerin isimlerinin fidanların künyesine yazılacağını aktardı.

Aksu, yurt bahçelerine meyve veren ağaçların da dikileceğini, öğrencilerin doğa ile iç içe öğrencilik süreci yaşamalarını sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencisi Şeyma Bayraktar, yeşil alanların insanlığın vazgeçilmezlerinin başında geldiğini belirterek, "Bugün bizim için çok güzel bir gün. Fidan dikmeye yurttaki oda arkadaşlarımızla birlikte geldik. Arkadaşlarımızla dikili bir ağacımız olacak." diye konuştu.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencisi İrem Yaman ise ziraat mühendisliği okuduğu için fidan dikim etkinliklerine ilgisi olduğunu belirtti.


AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)