adscode
adscode

Başkentte karikatür festivali başlıyor

Yerli ve yabancı karikatür ustalarının katılacağı Uluslararası Ankara Karikatür Festivali 18-20 Nisan'da gerçekleştirilecek.

Başkentte karikatür festivali başlıyor
Kültür Sanat
Bu yıl 20'ncisi düzenlenen "Uluslararası Ankara Karikatür Festivali", 18 Nisan'da başlayacak.

Karikatürist Nezih Danyal, festival dolayısıyla Nezih Danyal Karikatür Vakfında yaptığı basın toplantısında, "Dünyanın birçok ülkesinden karikatüristler getirdik ve dünyaya açıldık, Türkiye'yi dünyaya tanıttık. Japonya'dan İngiltere'ye kadar vakıf olarak sergiler açtık. 50 civarında kitap yayımladık. 20 yıl az değil ama elimizden geleni yapmak için hala çalışıyoruz" dedi.

Bu yıl 85'inci kez kutlanacak 23 Nisan Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirileceğini bildiren Danyal, çocukların çizdikleri karikatürlerden ve çocuklar için çizilmiş karikatürlerden oluşan bir serginin açılacağını, karikatür çizim atölyeleri düzenleneceğini söyledi.

Danyal, çocuklara karikatürü sevdirmek, mizah duyarlılığının gelişimine katkıda bulunmak amacıyla düzenlen "Uluslararası 7-77 Karikatür Yarışması"na 73 ülkeden toplam 922 karikatür gönderildiğini ve jürinin değerlendirmeleri sonucu, yarışmaya Ukrayna'dan katılan Oleksy Kustovsky'nin karikatürünün ödüle değer görüldüğünü açıkladı.

Festival kapsamında, çocukların katıldığı "Güzel Doğa Güzel Yaşa"' konulu Ulusal "7-17 Karikatür Yarışması"na Türkiye'den 869 karikatür başvurduğu belirten Danyal, jürinin Nehir Yüksel'in karikatürünü ödüle layık bulduğunu duyurdu.

Festival sırasında açılacak "10. Uluslararası 7-77 Karikatür Yarışması" sergisi, "12.Ulusal 7-17 Karikatür Yarışması" sergisi, Almanya'dan Marlene Pohle, İngiltere'den Stephen Mumberson, İran'dan Kiyarash Zandı, İtalya'dan Studyo Andromeda yanı sıra Tan Oral, Muhammet Şengöz karikatür sergileri festival süresince Ankara’da çeşitli galerilerde görülebilecek.

Yerli ve yabancı çok sayıda karikatür ustalarının katılacağı festivalin etkinlikleri bu yıl sonuna kadar da yurt içi ve yurt dışında çeşitli kentlerde tekrarlanacak.

Etkinlikler, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Sergi Salonu, Türk İngiliz Kültür Derneği Sergi ve Toplantı Salonu, Umag Sanat Galerisi, Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde yapılacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)