adscode
adscode

BATMAN ÜNİVERSİTESİ

...

BATMAN ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

BATMAN ÜNİVERSİTESİ
Rektör: Prof. Dr. Aydın Durmuş
Kuruluş tarihi: 2007
Bulunduğu il: Batman
Akademik birimleri: Fen Edebiyat, Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler, İslami İlimler, Güzel Sanatlar, Teknoloji, Teknik Eğitim olmak üzere 7 fakültesi, 3 enstitüsü, 4 Yüksekokul, 5 MYO’su var.
Öğrenci sayısı: 14.485 öğrencisi bulunuyor.
Akademik personel sayısı: 396 akademik personeli var.
Burs olanakları: Öğrencilere maddi durumlarına göre KYK tarafından Başbakanlık Bursu veya Kredi verilmekte.
Yurt olanakları: Batman KYK il müdürlüğüne bağlı modern, 2886 kapasiteli kız ve erkek öğrenci yurtları, özel yurtlar bulunuyor. Üniversiteyi tercih edip yerleşen ve KYK’ya yurt başvurusunda bulunanlara yurt imkânı sağlanmakta.
Öğrenci kulübü sayısı: 23 öğrenci topluluğu bulunmakta. 
Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus kapsamında 32, Mevlana kapsamında 10, Farabi kapsamında da 60 üniversiteyle anlaşması var.
Öğrenciler neden sizi seçsin?
Üniversitemiz öğretimin yanı sıra öğrencilerimizin sosyal, kültürel, sanatsal alanlarda gelişimine katkı sunan, geleceğinin inşasında ona yardımcı olan bir misyonla öğrencilerimizi bilimsel bilgiyle donatmış, aklı, vicdanı ve fikri hür insanlar olarak yetiştirmektedir.
Kıymetli öğrenci adayları, Batman Üniversitesi’ni tercih etmekle uluslararası standartlara uygun öğretim programları, güçlü ve dinamik akademik kadrosu, zengin kütüphanesi ve araştırma laboratuvarlarıyla modern üniversite anlayışını yaşayacaksınız.
Farklı kültürleri bir arada barındıran hoşgörülü bir kimliğe sahip Batman, sıcak ve samimi insanlarıyla modern bir kenttir. Batman, gelişmiş ulaşım altyapısı, tarihi ve turistik merkezleriyle rahat ve özgürce vakit geçirebileceğiniz güzel bir şehirdir. Batman gelişmiş yaşam standartlarına sahip Güneydoğu Anadolu’nun gelecek vaat eden şehirlerindendir. Şehir ekonomikliğiyle tam bir öğrenci kentidir. Şehirde kolayca ev kiralayabilir, özel yurtlarda kalabilir veya devlet yurtlarında yer bulabilirsiniz. Batman Üniversitesi kampüsleri sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikleriyle oldukça canlı ve aktif bir yapıya sahip. Kampüslerde düzenlenen etkinliklere katılabilir, etkinliklerin organizasyonlarında yer alarak yeni deneyimler kazanabilirsiniz. Üniversitemizdeki öğreniminiz süresince, ihtiyaç duyacağınız her konuda, her zaman tüm akademik ve idari personelimizle yanınızda olacağımızı bilmenizi isteriz.
İletişim bilgisi: www.batman.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)