adscode
adscode

Bedenini tıp öğrencilerinin eğitimi için bağışladı

Aydın'ın Söke ilçesinde pankreas kanseri nedeniyle hayatını kaybeden emekli memur Ali Rıza Turan'ın (65) bedeni, vasiyeti gereği Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesinde kadavra olarak kullanılacak.

Bedenini tıp öğrencilerinin eğitimi için bağışladı
Sağlık
Özel bir hastanede yaşamını yitiren 2 çocuk babası Turan'ın cenazesi, Söke Kocacami'de kılınan cenaze namazının ardından vasiyeti gereği tıp eğitiminde değerlendirilmek için Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanlığına gönderildi. 

Turan'ın kızı Yasemin Turan Topal, babasının sağlığında eğitime önem veren biri olduğunu belirterek, "Öldüğünde naaşının tıp öğrencilerinin eğitimlerinde değerlendirilmesini arzu ediyordu. Son nefesini verdiğinde hiç tereddüt etmeden Marmara Üniversitesi ile temasa geçtik. Babamızın naaşını bağışlayarak onun son arzusunu yerine getirmek istedik. Dinen hiçbir sakıncası olmadığını hatta organ bağışı gibi sevabının bulunduğunu öğrenince içimiz daha da rahatladı" dedi.

Kadavranın Marmara Üniversitesi Anatomi Anabilim Dalı öğrencileri tarafından kullanılmasının ardından 3 yıl sonra ailesine iade edileceği ve Granta Mezarlığı'nda defnedileceği bildirildi.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)