adscode
adscode

Bel Ağrısını Ciddiye Alın!

Her bel ağrısının fıtık olmadığını belirten Nöroşirurji Uzmanı Doç. Hilmi Kaya, kaynağının iyi araştırılması gereken bu ağrıların daha ciddi sorunların habercisi olabileceğine dikkat çekti.

Bel Ağrısını Ciddiye Alın!
Sağlık

Ağır kaldırma, kas zedelenmeleri, eklemlere zarar verebilecek hareketler gibi birçok etken nedeniyle herkes zaman zaman bel ağrısı çekiyor. Toplumda, bel ağrılarının genellikle fıtıktan kaynaklandığı yönünde yaygın bir kanı var ancak Nöroşirurji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Hilmi Kaya, bel ağrılarının nedeninin iyi araştırılması gerektiğine dikkat çekti. 

Bel fıtığı, disk dokusunun beslenememesi, hatalı hareketler, genetik yatkınlık ve duruş bozuklukları gibi faktörlerle ortaya çıkabiliyor. Fıtığın bel ve boyun ağrısının yanında sinir basısı ile boyundan kola veya belden bacağa doğru ağrı yapabileceğini belirten Dr. Kaya, fıtıktan etkilenen kas grubuna bağlı olarak; güçsüzlük, hissizlik, yanma, uyuşma, idrar tutamama ve büyük abdesti kaçırma gibi belirtiler verebileceğini söyledi. 

Her bel ağrısının fıtık olmadığına vurgu yapan Kaya, “Bel ağrısını araştırılması ve teşhisi çok önemlidir. Çünkü beldeki ağrı bir metastaza, tümöre, enfeksiyona ya da kalça eklemindeki bir soruna bağlı olabilir. Erken tedbir için mutlaka bir uzmana başvurulmalıdır” dedi. 

İLAÇ TEDAVİSİ KİMLER İÇİN UYGULANIYOR?

Boyunda veya belde bulunan fıtık hastayı hiçbir zaman tehdit etmeyip sadece belirli dönemlerde ağrılara sebep oluyor, yılda 1-2 defa tutulma şeklinde görülüyorsa bu dönemde ilaçlardan yararlanmak mümkün olabiliyor. 

Fıtığın bulunduğu bölge, hasta bulguları ve nasıl bir tehdit yarattığı gibi hususların önemli olduğunu vurgulayan Doç. Kaya, “Belde çok büyük bir fıtık gördüğümüzde eğer hiçbir bulgusu yoksa endişelenmeyiz. Fakat boyunda büyükçe bir fıtık gördüğümüzde, hastanın hiçbir bulgusu olmasa da omurilik bası belirginse ameliyat öneririz. Çünkü hastanın ters bir hareketinde omuriliğe bası artarsa dramatik sonuçlar olabilir ve tablo hastanın felç olmasına kadar gidebilir” diye konuştu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)