adscode
adscode

Bel fıtığı şikayeti 20'li yaşların altına düştü

Manisa Sekiz Eylül Hastanesi Fizyoterapi Uzmanı Mustafa Hayva,bel fıtığı şikayetleri ile tedavi olmak için hastaneye gelen hastalarda yaş ortalamasının 20'li yaşların altına düştüğünü söyledi.

Bel fıtığı şikayeti 20'li yaşların altına düştü
Sağlık
Manisa Sekiz Eylül Hastanesi Fizyoterapi Uzmanı Mustafa Hayva, bilgisayar başında fazla zaman geçirilerek, hareketsiz kalınması ve dengesiz beslenilmesine bağlı olarak bel, boyun fıtığı ve sırt ağrıları şikayeti ile hastaneye başvuran hastalarda yaş ortalamasının 20’li yaşların altına düştüğünü söyledi. Hayva, "Günümüzdeki teknolojinin ilerlemesi ile zaten insanların iş yükü azaldı. Hal böyle olunca insan vücudu tembelleşiyor. Hareketsiz kalmak 7’den 70’e hiçbir insanda çözüm değil. Bir de yapılan en büyük yanlışlardan biri, kırık ve çıkık haricinde beli ağrıyan, sırtı ve boynu ağrıyan her vatandaş, soluğu direk ortopedi doktorları yanında alıyor. Oysa fizik tedaviye de başvurmaları gerekir" dedi.
 
30 DAKİKADAN FAZLA OTURMAYIN
 
Çalışma koşulları sebebiyle sürekli oturan kişilerin 30 dakikayı geçmeyecek şekilde hareket etmesini öneren Fizyoterapi Uzmanı Mustafa Hayva, "Masa başı çalışan vatandaşlarımızın çoğunda bel, boyun ve sırt ağrıları şikayeti var. Çünkü sürekli olarak eğik oturmaktadırlar. Bunun yanı sıra büyüme çağındaki çocukların bilgisayar başında saatlerce oyun oynamalarının mutlaka önüne geçilmeli. Şuan hastaneye başvuran hasta sayımızda yüzde 20 civarında bir artış söz konusu" dedi.
 
GÜNDE 1 SAAT YÜRÜYÜN

Vatandaşların sağlığı açısında günde en az 1 saat günlük işleri dışında yürümesi gerektiğini belirten Fizyoterapi Uzmanı Mustafa Hayva, "Yürüyüş kan akışını ve kan damarlarının miktarını artırarak dolaşımı iyileştirir. Kalp-damar ve bazı beyin damarsal hastalıkların riskini azaltır. Eklem ve kasların esnekliğini artırarak, bel ve boyun ağrılarını hafifletir. Aynı zamanda insan vücudu üzerinde bulunan ikinci beyin olarak bilinen bağırsaklar, kalça hareketleri ile doğru orantılıdır. Yürüdükçe bağırsak sistemi çalışır. Bu sebeple vatandaşların günlük işleri dışında günde en az 1 saat yürümesi lazım" diye konuştu.

DHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)