adscode
adscode

Benim Kızım Okuyacak Projesinden kız çocuklarına eğitim bursu

Benim Kızım Okuyacak Projesi, kadın cinayetlerinde annesini kaybeden kız çocuklarına eğitim bursu sağlayacak

Benim Kızım Okuyacak Projesinden kız çocuklarına eğitim bursu
Burslar

BKO; bu sefer de “Benim Kızım Okuyacak Bu Hayat Benim Diyecek” Sloganı ile Yola Çıktı!

Bir yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Benim Kızım Okuyacak Projesi, Kadın Cinayetlerinde Hayatını Kaybetmiş Kadınların Kız Çocuklarına Eğitim Bursu ile destek oluyor.…

 

Eğitimdeki cinsiyet ayrımcılığına dikkat çekerek toplumsal farkındalık yaratmayı ve kız çocuklarının eğitimine doğrudan ya da dolaylı katkı sağlayarak başarılarını görünür kılmayı kendine amaç edinen BKO, hayatın her alanında kız çocuklarının gelişimine yönelik çalışmalar yürütüyor. Bu doğrultudaki çalışmaların artması ve çeşitlenmesi için örnek oluşturuyor. Birden fazla projesi ve çalışma grubuyla BKO ekibi, kız çocuklarını aydınlık bir geleceğe taşıma temel ilkesi ile hareket ediyor.

 

 

İstatistiki veriler; eşi, babası, oğlu, sevgilisi veya tanımadığı bir erkek tarafından 2018 yılının ilk 6 ayında 206 kadının, 2017 yılında ise 409 kadının erkek şiddeti sonucu katledildiği gerçeğini tüm sarsıcılığıyla ortaya koyuyor...

 

Erkek egemen zihniyet, kız çocuklarını okula göndermeyerek ve hatta çocuk yaşta evlendirerek en temel hakları olan eğitim hakkından yoksun bırakmaya çalışıyor.

 

Eğitim sisteminin giderek ticarileşmesi ve gericileşmesi ile, kız çocuklarının okula gönderilme oranları düşüyor, eğitimini tamamlayamayan kız çocukları ise toplumsal yaşamın daha çok dışında kalıyor.

 

Kadınlar hem evlerinde hem de kamusal her alanda erkek şiddetine maruz kalıyor. İtaat eden, muhalefeti olmayan kadın toplumu yaratılmaya çalışılıyor. Erkeği ve onun egemenliğini koruyan devlet, katilleri mahkemelerde iyi hal indirimleriyle ödüllendirerek kadın cinayetlerine davetiye çıkarıyor. Anneleri öldürülen belki de cinayete tanık olan pek çok çocuk ise tarifsiz kayıplar yaşıyor...

 

Benim Kızım Okuyacak kadın cinayetlerini gerçeğini görünür kılmak, bu cinayetlerin münferit olmadığına işaret etmek; kız çocukları ile dayanışma içerisinde, toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesine katkı sağlamak amacıyla, kadın cinayetlerinde öldürülen kadınların kız çocuklarına 1 yıllık eğitim bursu ile destek oluyor.

 

Burs başvuruları için son gün 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü olup, başvurular https://www.benimkizimokuyacak.org/2018/10/30/benim-kizim-okuyacak-egitim-bursu/ adresi yapılabilir.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)