adscode
adscode

Berlin öğretmen ithal edecek

Almanya'nın başkenti Berlin’in öğretmen ihtiyacı bitmiyor. Farklı eyaletlerdeki öğretmen arayışını sürdüren eyalet, istediği sonuca ulaşamadığı için başka ülkelerde de öğretmen aramaya karar verdi.

Berlin öğretmen ithal edecek
Dünyadan Haberler
Almanya'nın başkenti Berlin’in öğretmen ihtiyacı bitmiyor. Farklı eyaletlerdeki öğretmen arayışını sürdüren eyalet, istediği sonuca ulaşamadığı için başka ülkelerde de öğretmen aramaya karar verdi. İlk akla gelen ülkeler ise Avusturya ve Hollanda. Berlin; Bavyera ve Baden-Württemberg eyaletlerinden sonra bu ülkelerde de öğretmen aramayı planlıyor. Henüz bu ülkelerde kampanya başlamış değil ancak haberin ağızdan ağıza yayılması sonucu ilk müracaatlar gelmiş. 

Berlin’in emeklilik dalgası ve yeni öğrenci göçünden dolayı her yıl en az 2 bin yeni öğretmene ihtiyacı var. Bu yılki ihtiyaç ise 2 bin 400 olarak tahmin ediliyor. Eyalet bin kadar öğretmeni bulmuş ancak kapatılması gereken açık büyük. Berlin, özellikle ilkokul öğretmeni konusunda büyük sorun yaşıyor. İlkokul öğretmeni eksikliğine ana sebep olarak üniversitelerdeki durum gösteriliyor. Problemin çözülmesi için önümüzdeki yıllarda öğretmenlik bölümüne kaydolacak öğrenciler yer bulma sorunu yaşamayacak. 2016/17 eğitim yılının başında öğrenime başlayacak üniversite öğrencilerinin sayısı geçen yıla oranla iki kat artarak 540’a yükselecek. Bunun için Humboldt Üniversitesi ve Hür Üniversite ile anlaşmalar imzalandı. Bunun 3,1 milyon Euro’luk bir bütçe ayrıldı. Bu bütçe 2018 yılında 4,5, 2019 yılında ise 6,1 milyon Euro olacak. 

"ÖĞRETMENLİĞE İLGİ DUYANLAR KAÇIRMASIN"

Ancak bütün bu imkânların sağlanması için öğretmenliğe ilgi duyanların sayısının artması gerekiyor. Eğitim İdaresi, 23 Nisan tarihinde saat 10:00 ila 14:00 arasında bu mesleğe ilgi duyanlar için Berlin Günü adlı bir program düzenleyecek. Programda öğretmenler ve okul müdürleri okullarını tanıtacak ve okul hayatının nasıl olduğu konusunda gençlere fikir verecek. Başka mesleklerden insanları öğretmenliğe çekme metodu bu sene de devam ediyor. Özellikle Matematik, Fizik, Bilişim, Kimya, Müzik, Beden Eğitimi, Ekonomi-İş-Teknik dersleri için başka mesleklerden insanlar Eğitim İdaresi’nin hedefinde. 

Berlin'de mülteci çocuklara hazırlık sınıflarında ders verecek öğretmenler de aranıyor. Bu dersi verme vasfına sahip olanların 14 Nisan’a kadar başvurması gerekiyor.

CİHAN

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)