adscode
adscode

Beşiktaş Belediyesi Çocuk Bilim Merkezi Yaz Okulu Başlıyor!

Beşiktaş Belediyesi Çocuk Bilim Merkezi, çocuklar için 3 Temmuz - 25 Ağustos 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek olan dopdolu bir eğitim programı hazırladı.

Beşiktaş Belediyesi Çocuk Bilim Merkezi Yaz Okulu Başlıyor!
Eğitim
Beşiktaş Belediyesi Çocuk Bilim Merkezi Yaz Okulu için kayıtlar başladı.

Eğlenerek öğrenmenin merkezi Beşiktaş Belediyesi Çocuk Bilim Merkezi çocukları yaz aylarında da bilimle buluşturmaya devam ediyor. Çocuk Bilim Merkezinde 3 Temmuz - 25 Ağustos tarihleri arasında; Forbrain Beyin Atölyesi, Forbrain Zeka ve Akıl Oyunları Atölyesi, İlginç Deneyler Atölyesi ve kodlama atölyeleri gerçekleşecek…

Forbrain Beyin Atölyesi
“Beyin parmak izi gibi eşizdir. Ancak parmak izinden farklı olarak beyin eğitim ile geliştirilip değiştirilebilir.”

Forbrain Beyin Atölyesi ile çocuklar nasıl öğrendiklerine dair farkındalık kazanacak ve eğlenerek beyinlerini geliştirdiğine tanık olacaklar. Çocukların; dikkat, hafıza, odaklanma, mantık ve akıl yürütme, eleştirel düşünme, problem çözme, yaratıcılık, görsel, işitsel ve bilişsel becerilerini geliştirmek amacıyla etkinlikler yapılacak. 

Atölyede;
•    Sağ beyin sol beyin koordinasyonunu geliştirmeye yönelik egzersizler,
•    Beyinlerinin fiziksel ve kimyasal yapılarını tanıyacakları aktiviteler,
•    Beyin için beslenmenin önemini kavrayacakları uygulamalar,
•    Yaratıcılık geliştirme etkinlikleri,
•    Dikkat ve odaklanma egzersizleri,
•    Hafıza güçlendirme egzersizleri,
•    Öğrenmeyi öğrenecekleri eğlenceli çalışmalar yer alıyor.

Forbrain Zeka ve Akıl Oyunları Atölyesi
Forbrain Zeka ve Akıl Oyunları Atölyesi’nde çocukların oyun oynayarak karar verme, problem çözme, konsantrasyon, taktik, organizasyon, kritik düşünme, görsel algı, soyut düşünme, yaratıcılık gibi pek çok beyin fonksiyonunu harekete geçirecekleri şu etkinlikler yapılacak; zeka ve akıl oyunları, kutu oyunları, strateji oyunları, bireysel oyunlar, grup oyunları, hafıza oyunları, dikkat oyunları, kağıt oyunları, görsel- işitsel oyunlar…

İlginç Deneyler Atölyesi
Çocuklar; fizik, kimya, biyoloji atölyelerimizde hem eğlenceli hem de eğitici deneyler yapma fırsatına sahip olacaklar...

.class Maker Academi
Neden Kodlama Eğitimi?

21.yüzyıl becerileri ile donatılmış yeni bireylerin yetiştirilmesi için erken yaşta kodlama eğitimi ile bu becerileri kazandırmak planlanıyor. Kodlama sadece bilgisayar bilimleri ile sınırlı olmayıp, disiplinler arası etkileşim açısında da çok önemlidir. Çocuklar erken yaşta algoritmik düşünme becerilerini kazanarak, farklı alanlarda da sorunlarla karşılaşma durumunda yaratıcı düşünme ve problem çözebilmeleri de kolaylaşacak.

Eğitim İçeriği?
Grafikli Programlama, Yaşam Algoritmaları, Labirent: Sıra, Aktör: Sıra, Döngüselleşme, Labirent: Döngüler, Aktör: Döngüler, Arı: Dögüler, Röle Programlama, Arı: Ayıklama, Sanatçı: Hata Ayıklama, Koşullar, Arı: Koşullandırıcılar, İkilik Bileklikler, Eşleştirme, Flappy Bird, Proje 1, Oyun Laboratuvarı, Dijital İzin, Proje 2, Aktör: Yerleştirilmiş Döngüler, Eğitim Sonu Bitirme Projesi

Katılım Şartları
Kodlama eğitimine katılmak isteyen adaylar; öncelikli olarak programlama, matematik, fen bilimleri ve İngilizce alanlarından yetenek sınavına tabi tutulacak. Program haftada 2 gün ve 1 günde 2 saat olacak şekilde 8 hafta boyunca 16 ders olarak sürecek. Programa kabul edilen ve kesin kayıt yaptıran adayların devam zorunluluğu vardır.
  • Forbrain Beyin Atölyesi, Zeka Oyunları Atölyesi ve İlginç Deneyler Atölyesi 8-11 yaş arası çocukların sadece 1 hafta katılabilecekleri bir programdır.
  • Kodlama eğitimi ise yine 8-11 yaş arası çocukların 8 hafta boyunca eğitim alacakları bir programdır. eğitime katılacak öğrenciler, özel yetenek sınavına tabi tutularak eğitime kabul edilirler.
  • Kodlama eğitimine katılan öğrenci, isterse diğer atölyelere de 1 hafta katılabilir.
  • Kodlama eğitimi harici diğer atölyeler için başvuru formu ile kayıt olmak gerekmektedir.

Başvuru Formu İçin Tıklayınız.

Eğitim Programı İçin Tıklayınız.

Son Kayıt Tarihi: 7 Temmuz 2017
Eğitim Tarihi: 3 Temmuz - 25 Ağustos 2017
Kayıt ve Bilgi İçin: Beşiktaş Belediyesi Çocuk Bilim Merkezi 
Adres: Zeytinoğlu Cad. No: 1 (Akatlar Kültür Merkezi Üstü)
Tel: 0212 351 82 59
E-posta: bilimmerkezi@besiktas.bel.tr

*Eğitimler ücretsizdir.
*Başvuru formlarını Beşiktaş Belediyesi Çocuk Bilim Merkezi'ne teslim edebilirsiniz. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)